utemeljeno:
20.5.2003.
by Nino Ciglenečki

Webmaster:
Nino Ciglenečki

Nikola Božić

All rigths reserved

LINKOVI

www.motocrossgrandprix.com

www.uem-online.com

www.amamotocross.com

www.mx2k.com

www.motocross.it

www.jkracing.com

www.zeko-racing.com

www.everts-school.com

www.amaproracing.com

www.mxlarge.com

www.sxgp.com

www.motocrossactionmag.com

www.motocross.com

www.racerxhill.com

www.realmx.com

www.uksuperx.com

www.motocrossmx1.com

www.mx247.com


HRVATSKA

www.markotumbri.tk

www.hms-moto.hr

www.motocross.hr

www.motocross-jaska.com

www.gorickiracing.com

www.motoglas.com

www.motomatusic.hr

 

 

 

KRAGELJ, DEMARIA, BREUEGELMANS, VEHVILAINEN I ŠIPEK S NAVIJAČIMA U EUROPARKU

Predstavljanje MX3 priredbe svjetskog prvenstva u motokrosu, za Veliku nagradu Slovenije, 11. kolovoza u Mariboru

U subotu, 11. kolovoza ove godine, u 18.30 sati, u prostorijama tržišnog centra EUROPARK u Mariboru, bit će predstavljena Velika nagrada Slovenije, priredba MX3 prvenstva svijeta u motokrosu, što će se održati u nedjelju, 12. kolovoza, na stazi Radizel, u organizaciji AMD Orehova vas.
Na tom predstavljanju, kojeg će voditi Igor Selan, urednik sportske rubrike Radija City,  sudjelovat će:

SAŠO KRAGELJ - Slovenija - najbolji slovenski vozač, 14 puta prvak Dežele, bivši prvak Europe, te osmi i sedmi u MX3 SP u zadnje dvije sezone
YVES DEMARIA - Francuska - svjetski prvak 2004 i 2006 i vice-prvak 2005 u MX3 konkurenciji, nekad vrhunski vozač MX1 kategorije i pobjednik s reprezentacijom na svjetskom Kupu nacija 2001
SVEN BREUGELMANS - Belgija - svjetski MX3 prvak 2005 i drugoplasirani 2004 i 2006, pobjednik s reprezentacijom Belgije Kupa nacija Europe 2004 i 2005
JUSSI PEKKA VEHVILAINEN - najuspješniji finski MX3 SP vozač, bivši istaknuti MX1 natjecatelj i reprezentativac vrlo uspješne Finske na brojnim priredbama svjetskog Kupa nacija
NENAD ŠIPEK, najuspješniji hrvatski MX3 SP vozač, desetorostruki prvak svoje zemlje, bivši prvak Europe.

Vozači će navijačima dijeliti autograme i po želji se s njima fotografirati.
Najsretniji posjetitelji EUROPARKA moći će podići slobodne ulaznice za utrku MX3 svjetskog prvenstva u Orehovoj vasi, koje su u nagradnoj igri za članove Europarka, putem SMS, osvojili u nekoliko prethodnih dana.

U prilogu: INFORMACIJA O PREDSTAVLJANJU U EUROPARKU IZ WEBSITEA WWW.SLO-MOTOCROSS.COM

MICKAEL PICHON PRVI ADUT "TRIKOLORA"

Premijerna runda ovogodišnjeg MX3 svjetskog prvenstva, zajedno s EMX2 utrkom prvenstva Europe, bit će po tradiciji u Francuskoj, na stazi Castelnau de Levis

* Naslov MX3 šampiona brani još jedan Francuz, rutiner Yves Demaria, ali ove godine ne na KTM-u, već na Yamahi!

* Od hrvatskih vozača, samo Danijel Božić dosad prijavljen za MX3 utrku u Francuskoj, dok za Nenada Šipeka vjerujemo da će ipak putovati u Castelnau de Levis!?

Još jednom će MX3 svjetsko prvenstvo, zajedno s utrkom EMX2 prvenstva Europe (ranije 125 konkurencija), startati u Francuskoj, po tradiciji na stazi u Castelnau de Levisu, u subotu i nedjelju, 31. ožujka i 1. travnja.
Ta je čuvena Grand Prix staza (tu su održane utrke za svjetsko prvenstvo 125 1986. i 1995. godine, pa SP 500 1991. i 1999. godine), već dvije godine zaredom domaćin premijerne priredbe ove serije.
Locirana je u jugo-zapadnom dijelu Francuske, nedaleko Toulousea i Albija.
Očekuje se ukupno oko 150 vozača!

* Nova bitka Yvesa Demarije i Svena Breugelmansa !

Bitka između francuskog rutinera Yvesa Demarije i Belgijca Svena Breugelmansa očekuje svoj nastavak! U dosadašnja tri MX3 prvenstva, Demaria je bio dvaput šampion (2004. i 2006.), a Breugelmans jednom (2005.). Dosad su njima najbliži bili uglavnom Švicarci Julien Bill i Marc Ristori, te Talijan Cristian Beggi. No, te trojice više nema u MX3 prvenstvu. Bill od prošle sezone, a Ristori i Beggi od ove, bit će u MX1 seriji.
Demaria i Breugelmans sve te tri godine bili su klupski kolege, u JM Racing Teamu. Breugelmans i dalje brani te boje, dok je 35-godišnji Demaria ove sezone na Yamahi!
I publika na našoj Mladini pamti dvoboje te dvojice majstora, a uspješniji je bio Demaria, koji se tamo okitio pobjedama i prošle i pretprošle godine. Breugelmansa ćemo pamtiti zbog dvostruke pojedinačne pobjede 2004. godine na Mladini, kad je Belgija bila pobjednik Kupa nacija Europe!
- Znam da ulazim s malim hendikepom na startu sezone, zbog ozljede iz Valencea, s predsezonskog mitinga. Međutim, sezona je duga i vjerujem da ću postaviti stvari na svoje mjesto. Zadovoljan sam zbog jednog od najkvalitetnijih yamahinih motora u ovoj konkurenciji, zahvaljujući i potpori Rinaldi Teama, te Yanna Lozana, čovjeka koji je godinama radio sa Stefanom Evertsom, a sad je u mom stožeru.
Ta će ekipa, uz Demariju u MX3, pokušati ostvariti uspjeh i u EMX2 konkurenciji, gdje su angažirali mladog Nizozemca Brama van Oosterboscha! Zanimljivo je kako će obojica nositi isti broj - 78!
Riječ, dvije o Svenu Breugelmansu, u svakom slučaju vrsnom asu, ali kojem će također hendikep biti teška ozljeda noge, prošle zime, koju je zaradio na amaterskoj utrci sidecara (prikoličara)! Njegov gazda Jacky Martens, nekadašnja belgijska motokros zvijezda, ostao je najprije bez Juliena Billa, pa potom i Yvesa Demarije, kao potporu Breugelmansu, pridodao je svog darovitog sina Yentela!

* Dolazi Finac Jussi Vehvilainen, kao jedan od velikih favorita!

U svakom slučaju, odlazak iz serije nekoliko jakih vozača, nedvojbeno će nadomjestiti neki drugi, novi sudionici MX3 natjecanja. U prvom planu je nedvojbeno iskusni finski Grand Prix vozač Jussi Vehvilainen (Honda), godinama standardni reprezentativac (uz Marka Kovalainena i Antti Pyrhonena) u momčadi koja je često znala postizati sjajne rezultate na svjetskim Kupovima nacija! Nekoliko ozljeda nagnalo je Vehvilainena da se, prije nego bi on to stvarno htio, oprosti od vrlo zahtjevne MX1 konkurencije!

* U Castelnau de Levisu favorit je ipak - Mickael Pichon!

Jedan od najboljih francuskih motokrosista u povijesti, bivši dvostruki svjetski šampion, Mickael Pichon (KTM), popularni "The Rocket" (raketa), zbog bolesti je prošle godine odustao iz natjecanja MX1 serije.
Uoči ove sezone, Pichon je obznanio kako želi nastupiti na obadvije MX3 utrke u Francuskoj (Sastelnau de Levis, 1. travnja i Brou, 27. svibnja).
- Ovo je sigurno moja zadnja motokros sezona, a nastup na Starcrossu u Mantovi, 11. veljače, zacijelo zadnji izlazak na motokros stazu izvan Francuske. Moj dogovor s KTM-om, za ovu sezonu, uključuje nastupe na otvorenom prvenstvu Francuske - France Elite seriji, te dvije MX3 priredbe. Prošla je godina bila dosta teška u mojoj karijeri. Zato sad uživam, bez opterećenja. Imam više vremena za obitelj. Međutim, ja volim motokros i zaista ću uživati u svakoj od ovih utrka! - izjavio je Pichon.
Dovoljno da Demaria, Breugelmans, Vehvilainen i društvo Pichona stalno drže na oku! Nikad se ne zna!

* Stotinjak vozača u EMX2 !

Nije novost kako su utrke EMX2 (ranije 125 prvenstva Europe) možda i zanimljivije i atraktivnije od MX3 utrka. I ove godine to natjecanje bit će iznimno kvalitetno, s velikim brojem vozača. Oko stotinu ih je zainteresirano. Iz ove serije, naime, izravno se novače vozači za MX2, ali i MX1 svjetski šampionat!
Prošle godine slavio je mladi Belgijac Dennis Verbruggen (yamaha Van Beers), koji je kao i drugoplasirani Francuz Steven Frosard (Kawasaki CLS) ove godine upravo u MX2 SP!
Zato se prvim favoritom smatra velika belgijska nada Joel Roelants (KTM), koji je prošle godine izborio naslov svjetskog 125 prvaka. Zanimljivo ime trebalo bi biti ono Denyja Philippaertsa (yamaha), mlađeg brata Davida Philippaertsa, jednog od pretendenta na MX1 titulu! Francuzi imaju još niz atraktivnih mladih vozača, primjerice Florenta Richiera (kawasaki), Marvina Musquina (kawasaki), inače velikog superkros specijaliste, Khounsitha Vongsane (KTM), Loica Larrieua (KTM), Loica Rombauta (kawasaki), Maximea Lesagea (honda), Paulina Gautiera (Honda)...
Zanimljiv je i mladi Talijan Marco Maddii (KTM), sin nekadašnjeg šampiona Corrada, pa njegov zemljak Alessandro Lupino (De Carli Yamaha), Estonac Martin Leok (suzuki), još jedan izdanak čuvene motokros obitelji Leok, Šveđanin Johan Carlsson (yamaha) i drugi...

* Naši u lovu na bodove i dobar plasman

Od hrvatskih vozača, samo bi Nenad Šipek (Ricci yamaha) i Danijel Božić (Champ KTM) trebali biti na startu u Castelnau de Levisu. Božićevo ime već je na Entry listi, dok za Šipeka vjerujemo da će ipak putovati u Francusku!
U EMX2 nemamo prijavljenih vozača!
Nenad Šipek bio je prošle godine 13. ukupno, nakon što je, poslije sjajnog 3. mjesta na našoj stazi Mladina, iza Demarije i Breugelmansa, pao na treningu u Zaboku i teško se ozljedio, zbog čeg je propustio nekoliko priredbi do konca serije! Godinu dana ranije bio je 11. "Leteći Zagorec" ne krije da se želi konačno uvrstiti u TOP 10 MX3 vozača!
Mladi "Jazzer" - Danijel Božić, prošle godine bio 51., a 2005. na 57. poziciji. Njegov prvenstveni cilj je zaraditi što je moguće više bodova, a s tim izboriti i ukupno dobar plasman, nadajmo se, puno bolje od 50. pozicije!

STARTNI BROJEVI PRIJAVLJENIH

MX3 SP

2     Sven Breugelmans, Belgija
6     Martin Žerava, Češka
7     Sašo Kragelj, Slovenija
8     Jan Zaremba, Češka
9     David Čadek, Češka
15   Bader Manneh, SAD
17   Frederic Weigert, Belgija
21   Ben Lambert Williams, Velika Britanija
22   Mickael Pichon, Francuska
23   Vincent Turpin, Francuska
24   Maikel Swanenberg, Nizozemska
26   Jerome Hemery, Francuska
27   Matthieu Doutaz, Francuska
30   DANIJEL BOŽIĆ, Hrvatska
31   Jurij Džeparov, Ukrajina
32   Neil Flockhart, Velika Britanija
33   Aurelien Grelier, Francuska
34   Nikolai Hansen, Danska
35   Julien Vincent, Francuska
36   Emmanuel Hubert, Belgija
37   Kevin Larcier, Belgija
39   Jerome Viguier, Francuska
40   Alvaro Lozano, Španjolska
41   Jan van Hastenberg, Nizozemska
42   Adri Van der Sanden, Belgija
43   Michael Besohne, Belgija
44   Marco Casucci, Italija
45   Filips Kempelis, Latvija
46   Ramon Brocart Sanchez, Španjolska
47   Ed Bradley, Velika Britanija
48   Christophe Martin, Francuska
49   Alessio Cristalli, Italija
50   Chris Moeckli, Švicarska
51   Yentel Martens, Belgija
53   Filippo Debbi, Italija
55   Jamie Smith, Velika Britanija
56   Jonas Bodin, Švedska
57   Gianluca Faccioli, Italija
58   Jelle Grade, Belgija
59   Tom Janssens, Belgija
60   František Maca, Češka
61   Roberto Pievani, Italija
62   Andre Prehn, Njemačka
63   Simone Ricci, Italija
64   Manuel Rodriguez Custodio, Španjolska
65   Ruben Sanz, Španjolska
66   Jussi Vehvilainen, Finska
67   Cyril Tranchaard, Francuska
68   Martino Vestri, Italija
69   Simone Virdis, Italija
70   Jurgen van Nooten, Belgija
78   Yves Demaria, Francuska
81   Nikolaj Kumanov, Bugarska
85   Svn Wouters, Belgija
87   Jonathan Burn, Švicarska
89   Radomir Harbich, Češka
92   Maxime Emery, Francuska
94   Jason Higgs, Velika Britanija
123 Raphael Maradan, Švicarska
137 Kristof Salaets, Belgija

EMX2

3      Joel Roelants, Belgija
4     Deny Philippaerts, Italija
11    Philipp Ringhofer, Austrija
21    Paulin Gautier, Francuska
23    Ceriel Klein - Kromhof, Nizozemska
24    Giuseppe Di Palma, Italija
25    Ordine Mattra, Italija
27    Lewis Gregory, Velika Britanija
28    Yves Furlato, Švicarska
29    Nicolas Charlier, Švicarska
30    Tobias Elmer, Švicarska
31    Antoine Delsart, Francuska
33    Joonas Lehtinen, Finska
34    Kevin Auberson, Švedska
35    Luca Pellegrini, Italija
36    Johan Carlsson, Švedska
37    Romain Billerey, Francuska
39    Kevin Wouts, Belgija
40    Jan Branec, Češka
41    Rok Bekanovič, Slovenija
42    Jernej Irt, Slovenija
43    Matevž Irt, Slovenija
44    Gianluca Martini, Italija
45    Michele De Bortoli, Italija
46    Toni Mulec, Slovenija
47    Roy Gijsel, Belgija
48    Joan Cros, Španjolska
50    Dennis Baudrexl, Njemačka
51    Rudy Moroni, Italija
52    Kenny Vandueren, Belgija
53    Nikolai Larsen, Danska
54    Christian John Seljord, Norveška
55    Martin Leok, Estonija
56    Taavi Nassar, Estonija
57    Glenn Beghmans, Belgija
58    Kevin Fors, Belgija
59    Jose Antonio Ortuno, Španjolska
60    Josse Sallefranque, Španjolska
61    Cyril Maquet, Belgija
62    Kenji Nouwen, Belgija
63    Sven Roelandt, Belgija
64    Khoungsith Vongsana, Francuska
65    Steve Fellay, Švicarska
66    Mike Stalder, Švicarska
67    Andreas Gultvedt, Norveška
68    Raul Alvarez, Španjolska
69    Joe Luis Ruiz Martinez, Španjolska
70    Tommi Makinen, Finska
71    J. Francisco Butron, Španjolska
73    Danielle Lorenzon, Italija
74    Maria F. Dattilio, Italija
75    Lorenzo Pedri, Italija
77    Jan Olav Lunewski, Norveška
78    Bram van Oosterbosch, Nizozemska
79    Francisco Millan, Španjolska
80    Dimitar Vergov, Bugarska
81    Rasmus Sjoberg, Švedska
83    Alex Eriksson, Švedska
84    Giordano Manzoni, Italija
85    Tom Soderstrom, Švedska
86    Filip Turesson, Švedska
87    Cedric Soubeyras, Francuska
89    Pol Panes, Španjolska
91    Alonso Sanchez Osuna, Španjolska
100  Alessandro Pagliacci, Italija
101  Jan Laurijssen, Belgija
110  Fredrik Karlsson, Švedska
112  Maxime Lesage, Francuska
113  Marco Animento, Italija
115  Andrea Cervellin, Italija
117  Jonathan Banken, Belgija
118  Herjan Brakke, Norveška
123  Fredrik Aulisether, Norveška
137  Nick Janssens, Belgija
140  Mike Valade, Francuska
151  Harry Kullas, Finska
153  Marco Maddii, Italija
171  Jan Rune Fuglerud, Norveška
176  Glenn Lambaerts, Belgija
177  Davide Turchet, Italija
178  Morgan Kintziger, Belgija
185  Johnny Magen, Belgija
202  Loic Larrieu, Francuska
260  Remi Nyegaard, Norveška
311  Lucas Bechis, Francuska
519  Loic Rombaut, Francuska
521  Axel Alletru, Francuska
525  Marvin Musquin, Francuska
826  Sunil Kallenberger, Švicarska
911  Andrea Storti, Italija
915  Yoan Midali, Francuska
920  Gregory Wicht, Švicarska
77    Jan Olav Lunewski, Norveška


Danijel Božić (2) je od hrvatskih vozača dosad jedini prijavljen za Castelnau de Levis


Mickael Pichon (1) bit će svakako prvi favorit MX3 utrke u Castelnau de Levisu


Mlade francuske nade, Marvin Musquin (lijevo) i Loic Rombaut (desno)


Dvostruki MX3 šampion svijeta, Yves Demaria, kao branitelj naslova ipak je izabrao svoj omiljeni broj 78, a ne broj 1


Sven Breugelmans na Mladini, prošle godine


Joel Roelants (50) jedan je od favorita EMX2 prvenstva

NAJPRESTIŽNIJI PREDSEZONSKI MOTOKROS MITING

24. Mantova Starcross, 10 - 11. veljače 2007, u Italiji

* Strašna konkurencija u MX1 / MX3, te MX2 konkurenciji!

* Od hrvatskih vozača, prijavljeni Nenad Šipek i Danijel Božić

* Jasport MX magazin proglasio Stefana Evertsa svjetskim sportašem godine, a nagrada će "Legendi" biti uručena na svečanosti u Mantovi!

* Foto-report iz Mantove: STEFANO BERGONZINI

Po četvrti put zaredom, čuveni Starcross u Mantovi bit će premijerna svjetska predsezonska motokros priredba.
Na tiskovnoj konferenciji, u "Gonzaga" dvorani, Fabio Aldini, gradonačelnik Mantove, Giovanni Pavesi, predsjednik Moto kluba Mantovano Nuvolari, Jacky Vimond, tehnički direktor Martin Honda ekipe, te vozači Cristian Beggi, Paulin Gautier, Davide Turchet, Antonine Meo, Daniele Bricca i Christian Stevanini, najavili su taj spektakl.
Predstavljeni su i novi motocikli, WRM, Yamaha 450 i Honda.
Gradonačelnik Aldini govorio je o značenju Starcrossa za Mantovu, koja nije velika poput Milana ili Torina, ali ima sjajnu internacionalnu motokros stazu, koja je ove godine, 5. i 6. svibnja, dobila domaćinstvo i Grand Prix Italije, za MX1 & MX2 svjetsko prvenstvo!
Na Tazion Nuvolari stadionu može se očekivati sjajna atmosfera i zaista spektakularne utrke najboljih svjetskih vozača, 10. i 11. veljače.
Sustav natjecanja je jedinstven: finalne utrke uključuju 20 najuspješnijih vozača iz kvalifikacijskih vožnji iz MX1 / MX3 konkurencije, te 20 vozača iz MX2 konkurencije. U finalu se voze tri utrke po 20 minuta, plus dva kruga.
Domaćini se posebno vesele što je dolazak potvrdio ovdje omiljeni Francuz, bivši dvostruki prvak svijeta, Mickael Pichon (KTM). On drži rekordno vrijeme na stazi. Iako više neće nastupati u MX1 seriji, popularni "The Rocket", neće propustiti uzbuđenja koje nudi Mantova Starcross!
Talijani su nestrpljivi vidjeti što će učini njihove zvijezde, posebice Tony Cairoli (yamaha), David Philippaerts (KTM), Cristian Beggi (WRM)!
Još treba spomenuti iznimno uzbudljiv Airoh kup, odnosno borbe vozača "jedan protiv jedan", u nedjelju, uoči finalnih utrka.
Svaku stanku, među utrkama, ispunit će revijalnim programom, motokros akrobati "freestylea"!
Ulaznice su po popularnim cijenama: 10 eura za subotnje kvalifikacije i 20 eura za nedjeljno finale!
Vremenska prognoza je dobra. Sky Weather News prognozira sunčano i ugodno vrijeme!
La 7 Sport i Sportitalia SKY Italy 255 imat će 52-minutne reportaže na televiziji.

SATNICA

* SUBOTA, 10. veljače

10,00 Tehnička kontrola
11,30 Slobodni treninzi
14,00 Prva kvalifikacijska utrka (15 min. + 2 kruga)
14,30 Druga kvalifikacijska utrka (15 min. + 2 kruga)
15,10 Super Pole
16,10 Shakedown Freestyle Trophy

* NEDJELJA, 11. veljače

10,00 Slobodni treninzi
11,00 AIROH KUP ( 1 na 1)
12,00 Vrijeme za publiku u parku vozača
14,00 Mantova Starcross - Prva utrka (20 min. + 2 kruga)
14,30 Freestyle Run 1 Trophy
15,15 Mantova Starcross - Druga utrka (20 min. + 2 kruga)
15,30 Freestyle Run 2 Trophy
16,30 Mantova Starcross - Treća utrka (20 min. + 2 kruga)
16,50 Svečano proglašenje pobjednika

LISTA PRIJAVLJENIH

MX1 / MX3 450 konkurencija

1. - 1 - Mickael Pichon, Francuska (KTM)
2. - 14 - Marc de Reuver, Nizozemska (yamaha)
3. - 6 - Joshua Coppins, Novi Zeland (yamaha)
4. - 19 - David Philippaerts, Italija (KTM)
5. - 7 - Jonathan Barragan, Španjolska (KTM)
6. - 11 - Steve Ramon, Belgija (suzuki)
7. - 2 - Kevin Strijbos, Belgija (suzuki)
8. - 27 - Antoine Meo, Francuska (Martin Honda)
9. - 5 - Tanel Leok, Estonija (kawasaki)
10. - 90 - Sebastien Pourcel, Francuska (kawasaki)
11. - 15 - Cristian Beggi, Italija (WRM)
12. - 12 - Javier Garcia - Vico, Španjolska (kawasaki)
13. - 30 - Christian Stevanini, Italija (yamaha)
14.- 13 - Alex Salvini, Italija (suzuki)
15. - 31 - Angelo Dami, Italija (yamaha)
16. - 32 - Matteo Dottori, Italija (kawasaki)
17. - 114 - DANIJEL BOŽIĆ, Hrvatska (KTM)
18. - 115 - Marc Ristori, Švicarska (honda)
19. - 8 - Manuel Priem, Belgija (TM)
20. - 88 - Marcus Schiffer, Njemačka (suzuki)
21. - 30 - Daniele Bricca, Italija (KTM)
22. - 93 - Fabio Torsiello, Italija (yamaha)
23. - 94 - Ronny Bakke,Norveška (yamaha)
24. - 108 - Kornel Nemeth, Mađarska (suzuki)
25. - 109 - Janos Borka, Mađarska (honda)
26. - 110 - Antti Pyrhonen, Finska (KTM)
27. - 47- Pascal Leuret, Francuska (honda)
28. - 21- Danny Theybers, Belgija (suzuki),
29. - 22 - Dennis Dierckx, Belgija (suzuki)
30. - 25 - Max Nagl, Njemačka (KTM)
31. - 380 - Robert Sturm, Njemačka (kawasaki)
32. - 381- Emil Larsen, Njemačka (kawasaki)
33. - 382 - Dietmar Schneider, Njemačka (kawasaki)
34. - 111- Julien Bill, Švicarska (kawasaki)
35. - 38 - Dmitrij Paršin, Rusija (suzuki)
36. - 112 - Ryan Trevani, Italija (kawasaki)
37. - 377 - Brian McKenzie, VB (kawasaki)
38. - 410 - NENAD ŠIPEK, Hrvatska (yamaha)

MX2 250 konkurencija

1. - 222 - Antonio Cairoli, Italija (yamaha)
2. - 29 - Ryan Mills, SAD (honda)
3. - 16 - Tyla Rattray, Južna Afrika (KTM)
4. - 119 - Manuel Monni, Italija (yamaha)
5. - 114 - Gareth Swanepoel, Južna Afrika (kawasaki)
6. - 36 - Matteo Bonini, Italija (yamaha)
7. - 77 - Davide Turchet, Italija (honda)
8. - 78 - Mauro Fiorgentili, Italija (KTM)
9. - 37 - Denny Philippaerts, Italija (honda)
10. - 41 - Angelo Pellegrini, Italija (KTM)
11. - 501 - Alessandro Lupino, Italija (yamaha)
12. - 79 - Andrea Cervellin, Italija (honda)
13. - 44 - Yohei Kojima, Japan (suzuki)
14. - 444- Pol Panes, Španjolska (honda)
15. - 35 - Luca Pellegrini, Italija (KTM)
16. - 350 -Michele De Bortoli, Italija (KTM)
17. - 28 - Mathias Walkner. Austrija (honda)
18. - 81 - Gianluca Martini, Italija (KTM)
19. - 379 - Valentin Rehrl, Njemačka (kawasaki)
20. - 86 - Rob van Vijfeijken, Nizozemska (KTM)
21. - 87 - Jeremy van Horebeek, Belgija (KTM)
22. - 17 - Matti Seistola, Finska (honda)
23. - 18 - Pier Filippo Bertuzzo, Italija (honda)
24. - 112 - Kenneth Gundersen, Norveška (yamaha)
25. - 113 - Rudy Moroni, Italija (yamaha)
26. - 115 - Giuseppe Di Palma, Italija (yamaha)
27. - 116 - Giordano Manzoni, Italija (honda)
28. - 103 - Stylianos Galatianos, Grčka (honda)
29. - 104 - Andre Adrian, Njemačka (suzuki)
30. - 83 - Daniele Lorenzon, Italija (honda)
31. - 183 - Alessando Pagliacci, Italija (honda)
32. - 140 - Mike Valade, Francuska (kawasaki)
33. - 45 - Loic Leonce, Francuska (kawasaki)
34. - 445 - Matteo Gerevini, Italija (KTM)
35. - 82 - Jeremy Tarroux, Francuska (kawasaki)
36. - 411 - Fabio Ferrari, Italija (kawasaki)
37. - 33 - Simone Baima - Besquet, Italija (suzuki)
38. - 791 - Cristian Manera, Italija (yamaha)
39. - 101 - Tommy Searle, VB (KTM)
40. - 78 - Paulin Gautier, Francuska (honda)
41. - 20 - Gregory Aranda, Francuska (kawasaki)


Gradonačelnik Mantove, Fabio Pavesi i predsjednik kluba domaćina, MCM Nuvolari, Giovanni
Pavesi, s vozačima na tiskovnoj konferenciji kojom je najavljen Mantova Starcross

MERRIMAN, SMETS, SALMINEN, CERVANTES, AHOLA, WHIBLEY, SALA...

Uoči FIM International ISDE - Taupo, Novi Zeland, 14. - 19. studeni 2006.

* Novi Zeland je domaćin 81. izdanja tradicionalne enduro priredbe - FIM International ISDE (International Six Days of Enduro).
Bit će održan od 14. do 19. studenog, na terenima oko grada i jezera Taupa.
Natjecat će se seniori za ISDE Trophy i juniori za Junior Trophy.

Tko će za koga nastupiti?

AUSTRALIJA - TROPHY TEAM
Damian Smith (husqvarna) E1, Glenn Kearney (suzuki) E2, Stefan Merriman (yamaha) E2, Anthony Roberts (yamaha) E1, Bradley Williscroft (KTM) E3, Jake Stapleton (TM) E2.

AUSTRALIJA - JUNIOR TROPHY TEAM
Christopher Hollis (yamaha) E1, Blake Hore (yamaha) E2, Joshua Strang (kawasaki) E2, Darren Lloyd (TM) E3.

BELGIJA - TROPHY TEAM

Joel Smets (suzuki) E2, Thierry Klutz (sherco) E2, Jean - Francois Goblet (gas gas) E3, Marc Fraikin (KTM) E1, Pierre Saeys (KTM) E2, Frank Lorge (KTM) E1.

CANADA - TROPHY TEAM

Patrick  Beaule (KTM) E3, Shane Cothberston (KTM) E1, Klade Glasgow (KTM) E2, Ian McKill (KTM) E2, Jamie Skinner (KTM) E1, Kelly Graffunder (KTM) E3.

CANADA - JUNIOR TROPHY TEAM

Marion Baker (KTM) E2, Cory Graffunder (KTM) E2, Geoff Nelson (KTM) E2, Derrick Sproute (KTM) E3.

ČILE - TROPHY TEAM

Ricardo Leon (honda) E1, Nicolas Urrutia (yamaha) E1, Vincente Israel (honda) E2, Francisco Ramdohr (honda) E3, Gabriel Benoit (honda) E2, Josue Smith (honda) E2.

ČILE - JUNIOR TROPHY TEAM

Benjamin Israel (honda) E2, Vincent Huidobro (honda) E1, Konrad Burchardt (honda) E2, Daniel Gouet (honda) E1.

FRANCUSKA - TROPHY TEAM

Emmanuel Albepart (honda) E2, Johnny Aubert (yamaha) E2, David Fretigne (yamaha) E1, Marc Germain (yamaha) E1, Seb Guillaume (gas gas) E3, Fabien Planet (KTM) E3.

FRANCUSKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Marc Bourgeois (husqvarna) E1, Julien Dubac (KTM) E1, Julien Gauthier (honda) E1, Christopher Nambotin (husqvarna) E3.

FINSKA - TROPHY TEAM

Mika Ahola (honda) E2, Samuli Aro (KTM) E2, Jari Mattila (honda) E2, Petri Pohjarmo (TM) E1, Juha Salminen (KTM) E1, Marko Tarkkala (KTM) E3.

FINSKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Roni Nikander (KTM) E1, Eero Remes (honda) E1, Valtteri Salonen (husaberg) E3, Patrick Wikman (KTM) E1.

NJEMAČKA - TROPHY TEAM

Andre Decker (KTM) E3, Dirk Peter (KTM) E1, Stefan Geyer (suzuki) E2, Udo Grellman (beta) E3, Ralf Dennenmoser (beta) E3, Mark Risse (gas gas) E2.

NJEMAČKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Mike Hartman (KTM) E1, Andreas Beier (KTM) E1, Bert Meyer (KTM) E3, Marcus Kehr (KTM) E3.

GRČKA - TROPHY TEAM

Adamos Prassos (KTM) E1, Panayiotis Maniatis (husqvarna) E2, Dimitris Kokkinos (KTM) E3, Vasileios Orfanos (aprilia) E2, Stamatis Mantas (husqvarna) E2, Dimitris Athanasopoulos (husaberg) E2.

VELIKA BRITANIJA - TROPHY TEAM

Richard Hay (KTM) E1, Edward Jones (KTM) E1, Chris Hockey (husqvarna) E2, Dylan Jones (yamaha) E1, Andrew Edwards (KTM) E1, Euan McConnell (TM) E3.

VELIKA BRITANIJA - JUNIOR TROPHY TEAM

Simon Vakely (honda) E2, Daryl Bolter (husqvarna) E2, Tom Sagar (honda) E2, Jason Thomas (honda) E1.

MEKSIKO - TROPHY TEAM

Alejandro Aldana (KTM) E3, Frederico Goeters (KTM) E1, Alberto Quijano (husqvarna) E1, Jaime Garcia (KTM) E3, Jean Paul Cortes (yamaha) E2, Jose Luis Rubio (husqvarna) E1.

MEKSIKO - JUNIOR TROPHY TEAM

Arturo Arino (KTM) E3, Roberto Swaine (husqvarna) E2, Farid Assmar (husqvarna) E2, Luis Mata (husqvarna) E2.

JAPAN - TROPHY TEAM

Kenji Suzuki (yamaha) E1, Hiroli Fujiwara (yamaha) E1, Iwao Hakata (gas gas) E3, Masahito Takahashi (yamaha) E1, Yutaro Uchivama (yamaha) E1, Tomovasu Ikeda (husqvarna) E2.

MAĐARSKA - TROPHY TEAM

Tamas Boras (KTM) E1, Janos desi (honda) E2, Peter Katai (KTM) E2, Ivan Banga (KTM) E3, Norbert Kovacs (KTM) E2, Akos Varga (KTM) E3.

ITALIJA - TROPHY TEAM

Simone Albergoni (honda) E1, Maurizio Michelutz (yamaha) E1, Roberto Bazzuri (husqvarna) E2, Fabrizio Dini (yamaha) E2, Alessio Paoli (TM) E3, Alessandro Zanni (aprilia) E3.

ITALIJA - JUNIOR TROPHY TEAM

Thomas Oldrati (husqvarna) E1, Carlo Conforti (honda) E2, Oscar Balietti (honda) E2, Vanni Cominoto (kawasaki) E1.

IRSKA - TROPHY TEAM

Adrian Lappin (TM) E2, Vinnie Fitzsimon (honda) E1, Chris Mathews (KTM) E2, Philip Powderly (TM) E1, Raymond Tolan (yamaha) E1, Gordon Clarke (TM) E3.

NIZOZEMSKA - TROPHY TEAM

Arnel Advokaat (suzuki) E2, Erik Davids (KTM) E3, Erwin Plankkenpol (KTM) E3, Ralph Hubers (yamaha) E1, Mark Wassink (KTM) E1, Michel Visser (yamaha) E2.

NIZOZEMSKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Hans Vogels (yamaha) E2, Erald Lammertink (yamaha) E1, Mike Kock (honda) E2, Jurry van Veen (yamaha) E1.

SAD - TROPHY TEAM

Ron Schmelzle (yamaha) E1, Fred Hoess (gas gas) E2, Aaron Kopp (KTM) E1, Paul Neff (KTM) E3, Eric Bailey (gas gas) E3, Jimmy Jarrett (suzuki) E2.

SAD - JUNIOR TROPHY TEAM

Kurt Caselli (KTM) E2,  Ricky Dietrich (kawasaki) E1, David Perason (KTM) E3, Russell Bobbitt (KTM) E2.

ŠVEDSKA - TROPHY TEAM

Bjorne Carlsson (husaberg) E3, Joakim Ljunggren (husaberg) E2, Andreas Toresson (husaberg) E2, Daniel Persson (husaberg) E3, Fredrik Georgsson (KTM) E1, Niklas Gustafsson (KTM) E1.

ŠVEDSKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Jonas Karlsson (KTM) E2, Sebastian Adielsson (honda) E1, Richard Wressel (husaberg) E2, Charlie Tiresson (gas gas) E2.

ŠPANJOLSKA - TROPHY TEAM

Ivan Cervantes (KTM) E1, Xacob Agra (yamaha) E2, Arnau Vilanova (yamaha) E2, Oriol Mena (gas gas) E3, Cristobal Guerrero (gas gas) E3, Xavier Galindo (KTM) E3.

ŠPANJOLSKA - JUNIOR TROPHY TEAM

Gulliem Pares (gas gas) E1, Armand Monleon (KTM) E2, Lorenzo Santolino (KTM) E2, Lucas Puerto (KTM) E3.

SLOVAČKA - TROPHY TEAM

Jaroslav katrinak (KTM) E2, Stefan Svitco (KTM) E3, Ivan Jakes (gas gas) E3, Radek Matoska (KTM) E2, Robert Kapajcik (yamaha) E1, Zlatko Novosad (gas gas).

POLJSKA - TROPHY TEAM

Bartosz Oblucki (husqvarna) E3, Michal Szuster (yamaha) E1, Lukasz Kurawski (honda) E1, Marek Przybysz (honda) E2, Marek Swiderski (honda) E2, Pawel Swiderski (honda) E3.

VENECUELA - TROPHY TEAM

Pedro Gonzales (KTM) E3, Fernando Macia (yamaha) E1, Raul Cutillas (KTM) E2, Rafael Eraso (KTM) E2, Riarso Gimon (KTM) E2, Ricardo Schiappa (KTM) E2.

VENECUELA - JUNIOR TROPHY TEAM

Dario Castellano (KTM) E2, Christian Birarda (KTM) E1, Fabian Birarda (KTM) E3, Juan Luis Vargas (KTM).

NOVI ZELAND - TROPHY TEAM

Paul Whibley (honda) E2, Shayne King (honda) E2, Darryll King (yamaha) E1, Lachian Columb (suzuki) E2, Cameron Negas (yamaha) E2, Chris Birch (KTM) E3.

NOVI ZELAND - JUNIOR TROPHY TEAM

Michael Phillipas (kawasaki) E2, Jason Davis (KTM) E1, karl Power (husaberg) E2, Adrian Smith (honda) E2.


Iskustvo - Stefan Merriman (Australija)


Vještina - Juha Salminen (Finska)


Izazov - Joel Smets (Belgija)

TAUPO - NOVI ZELAND, 4. -  5. STUDENI 2006

& OCEANIA CHAMPIONSHIP: 

Australija vs. Novi Zeland

THE ENERGY CENTREPOINT INTERNATIONAL MOTOCROSS

* Taupo - Digger McEwen Motocross Park

* 146 natjecatelja, 8 kategorija, ukupno 3 dana...

* Zvijezde: Stefan Everts, Joel Smets, Josh Coppins, Ben Townley, Shayne King, Rui Goncalves, Darryll King, Cody Cooper, Ryan Marmont, Codie Mackie, Damien King, Scott Columb, Kade Mosig, Michael Phillips...

* Subota, 4. 11.

- Juniori, veterani, žene
- Susret s navijačima - autogrami (Everts, Smets, Townley, Coppins, Goncalves...)

* Nedjelja, 5. 11.

- MX1 & MX2 priredba - Memorijal Nicky Smith
- Uključen Oceania Cup (po četiri najbolja vozača iz Australije i Novog Zelanda bodovat će se za svaku klasu, ukupno, te posebno u konkurenciji seniora, juniora i žena)

"KOBRA" VUILLEMIN PROTIV CHRISA POURCELA - U PRVOM PLANU, ALI BIT ĆE TU I SVJETSKE ZVIJEZDE, POPUT TALIJANA TONYJA CAIROLIJA ILI AMERIČKE BRAĆE ALESSI

24. tradicionalni King of Bercy, spektakularni superkros miting u velikoj polivalentnoj dvorani Bercy, bit će ove godine održan od 10. do 12. studenog u Parizu

* Svjetski prvak Matt Rebeaud predvodi akrobate freestylea

U Parizu, od 10. do 12. studenog, u najpoznatijoj polivalentnoj dvorani u Europi, Bercy, bit će održan već 24. tradicionalni, spektakularni superkros miting - King of Bercy (Kralj Bercyja).
To je nedvojbeno najprestižnija superkros revija na svijetu. U pravilu je ta priredba orijentirana na MX2 superkros specijaliste, dakako uz najveće zvijezde, kao što su višestruki osvajač David Vuillemin, Mickael Pichon ili Sebastien Tortelli.
Pozivnice idu po šestorici zvijezda iz Francuske, SAD, te "Ostatka svijeta", koji sustav je usvojen zadnjih nekoliko sezona. Održava se i nacionalni SX Open.
Osim ove momčadske bitke, dakako, glavni izazov je borba za King of Bercy Trophy. Najviše su ovu prestižnu titulu držali domaći as David Vuillemin - The Cobra i američka legenda Jeremy "Showtime" McGrath.
Vuillemin dolazi još jednom i to u ulozi velikog favorita! Nastupa na Hondi, nakon uspješnih testova na US Openu u Las Vegasu, gdje je bio četvrti iza Stewarta, Carmichaela i Windhama! Domaćini mu "bacaju rukavicu" u nastupu novog MX2 svjetskog prvaka, 18-godišnjeg, vrlo talentiranog Christophea Pourcela (kawasaki)! Momčad "trikolora" činit će još stariji brat Pourcel, Sebastien (kawasaki), te Benjamin Coisy i još dvojica izabranih specijalista.
Zvijezde "Ostatka svijeta" predvodi odlični tehničar iz Italije, Antonio Cairoly (yamaha), prošlogodišnji svjetski MX2 šampion. Najavljeni su još Australac Daniel Reardon (kawasaki), Kanađanin Jean - Sebastien Roy (honda), francuski superkros prvak Alexandre Rouis, Martin Davalos, nova AMA zvijezda iz Ecuadora, Nijemac Marcus Schiffer, Portugalac Rui Goncalves, Brazilac Antonio Balbi...
"Kauboje", na žalost, neće predvoditi dvostruki uzastopni kralj Bercyja, Andrew Short, zbog ozljede. Spominju se braća
Alessi, Mike i Jeff, Jason Lawrence, Tommy Hahn, rutiner Mike Brown, Josh Hansen..., sve odreda majstori superkrosa.

* SX France Tour

Mnogi mladi vozači imali su priliku afirmirati se u dvorani Bercy, na domaćem superkros Openu - pod nazivom SX Tour. Ovaj put, kao favoriti, spominju se agilni Marvin Musquin (kawasaki), Khounsith Vongsana (KTM) ili maxime Lesage (honda)...
Po prvi put organizirat će se i priredba za najmlađe superkros talente, u 85 ccm. Priliku će dobiti desetak najboljih francuskih vozača iz te kategorije, a bit će pozvana i dvojica najboljih europskih majstora iz te kategorije!

* Freestyle revija

Nema spektakla u Bercyju bez atraktivnih natjecanja ponajboljih freestyle majstora akrobacije! Prvi svjetski prvak, Švicarac Matt Rebeaud potvrdio je nastup, kao i Japanac Aigo Sato, Amerikanac Ronnie Renner, domaća zvijezda Remy Bizout, legendarni španjoski "matador" Edgar Torronteras i drugi...


Plakat King of Bercy Revije 2006


RICKY CARMICHAEL PONOVNO "U SEDLU", NA ROCK STAR ENERGY DRINK US OPENU !

Završna američka superkros priredba sezone, u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu, 13. - 14. listopada 2006.

Tradicionalni završetak motokros sezone u SAD bit će superkros revija Rock Star Energy Drink, u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu, 13. i 14. listopada ove godine.
Glavne priredbe tog spektakla bit će superkros natjecanja AMA SX i AMA SX Lites vozača.
Prošle godine pobjednik je bio Ricky Carmichael, ispred Australca Michaela Byrnea i Kevina Windhama, a u 125 natjecanju još jedan "Aussie" Brett Metcalfe, ispred Josha Hansena i Roberta Kiniryja.
Pobjednici glavne utrke ranije su bili: 2004 - Chad Reed (Australija), 2003 - Mike LaRocco, 2002, 2001 i 2000 - Ricky Carmichael, 1999 - Jeff Emig i 1998 - Damon Huffman.
Nakon ozljede na zadnjoj utrci AMA Nationals serije u Glen Helenu, zbog koje nije nastupio na svjetskom Kupu nacija u Engleskoj, u Las Vegasu će Ricky Carmichael (suzuki) ponovno biti "u sedlu"! Opet će najzanimljiviji bit njegov dvoboj s tamnoputim Jamesom "Bubbom" Stewartom.

Entry liste:

AMA SX

Ricky Carmichael
James Stewart
Ivan tedesco
Nick Wey
Michael Byrne
Ryan Clark
Timmy Ferry
Jason Thomas
Kevin Windham
Tyler Evans
Heath Voss
David Vuillemin
Broc Sellards
Jeff Dement
Kyle Lewis
Jiri Dostal
Erick Vallejo
Josh Demuth
Chad Johnson
Jeff Willoh
Doug Dehaan
Michael Sleeter
Danny Smith
Kevin Johsnson
Kyle Partridge

AMA SX LITES

Chris Gosselaar
Josh Grant
Tommy Hahn
Jake Weimer
Sean Collier
Matt Goerke
Josh Hansen
Steve Boniface
Ryn Sipes
Troy Adams
Ben Townley
Ryan Dungay
Sean Hackley
Dennis Ewing
Marvin Musquin
Justin Brayton
Matthew Lemone
Eric Sorby
Leighton Lillie
Michael Willard
Creg Crater
Kyle Phenix
Clayton Miller
Charles Castlou


Osmjesi zvijezda - "Bubba Stewart" i Ricky Carmichael


Brani naslov na US Openu u Las Vegasu - "Uragan s Floride" Ricky Carmichael


JEREMY McGRATH, MIKE ALESSI I DAVID VUILLEMIN NAJVEĆI FAVORITI SHEFFIELD INTERNATIONAL SUPERCROSS REVIJE

Atraktivna lista međunarodnih zvijezda za veliki superkros spektakl 28. listopada u Engleskoj

Sheffield International Supercross miting, u Engleskoj, obilježit će 28. listopada ove godine već desetu obljetnicu!
Taj spektakl, koji se održava u poznatoj Hallam FM Areni, za tu priliku okupit će respektabilna imena majstora motokrosa. Glavna atrakcija bit će nastup legendarnog "Showtimea", 35-godišnjeg Jeremyja McGratha (honda), sedmerostrukog AMA superkros šampiona.
Drugi veliki favoriti trebali bi biti, prije sviju njegov mladi zemljak Mike Alessi (KTM), te rutiner iz Francuske, apsolutni vladar najprestižnije superkros revije King of Bercy u Parizu, David Vuillemin, popularni "Kobra" (yamaha).
Najavljeni su još poznati irski majstor Gordon Crockard, engleski eks-šampioni Rob Herring i Neil Prince, zvijezda enduro staza Paul Edmonson i mnogi drugi.


Reklama avionom Sheffield SX revije tijekom svjetskog Kupa nacija u Winchesteru


Detalj s prošlogodišnjeg starta na superkros spektaklu u Sheffieldu


Superkros utrka u Hallam Areni


Najveća zvijezda mitinga u Sheffieldu - "Showtime" Jeremy McGrath


2006 MOTOCROSS OF EUROPEAN NATIONS - ZARNESTI, ROMANIA, September 30th - October th

KUP NACIJA EUROPE - ZARNESTI, RUMUNJSKA 30. RUJAN - 1. LISTOPAD 2006.

Popis prijavljenih reprezentacija / Team Entry list

1) ITALIJA / ITALY

MX2 - Manuel Monni (KTM)
MX1 - Alex Salvini (suzuki)
Open - Enrico Oddenino (honda)

2) RUSIJA / RUSSIA

MX2 - Genadij Sevastjanov (honda)
MX1 - Jevgenij Mihajlov (yamaha)
Open - Andrej Šafranov (honda)

3) RUMUNJSKA / ROMANIA

MX2 - Julian Raduta (honda)
MX1 - Mihai Stojčesku (honda)
Open - Adrian Raduta (yamaha)

4) NJEMAČKA / GERMANY

MX2 - Max Nagl (KTM)
MX1 - Marcus Schiffer (KTM)
Open - Dennis Schroeter (suzuki)

5) DANSKA / DENMARK

MX2 - Nikolaj Larsen (KTM)
MX1 - Brian Kjor Jorgensen (honda)
Open - Bo Vang Jensen (suzuki)

6) SLOVENIJA / SLOVENIA

MX2 - Klemen Gerčar (yamaha)
MX1 - Erik Slavec (honda)
Open - Miha Špindler (honda)

7) LATVIJA / LATVIA

MX2 - Ivo Steinbergs (yamaha)
MX1 - Lauris Freibergs (suzuki)
Open - Aigars Bobkovs (honda)

8) POLJSKA / POLAND

MX2 - Lukasz Lonka (honda)
MX1 - Maciej Zdunek (KTM)
Open - Pawl Nowicki (KTM)

9) LITVA (LITHANIA)

MX2 - Agafonovas Oskaras (KTM)
MX1 - Bucas Vyautas (KTM)
Open - Jonavicius Mantas (honda)

10) BJELORUSIJA / BELARUS

MX2 - Evgeny Tiletskij
MX2 - Aleksandr Sazanovec
Open - Aleksandr Girut

11) CIPAR / CYPRUS

MX2 - Mario Nikola (yamaha)
MX1 - Marinos Tsaggaras (yamaha)
Open - Zanettos Koumasis (yamaha)

12) BUGARSKA / BULGARIA

MX2 - Rosen Tončev (KTM)
MX1 - Teodor Totev (honda)
Open - Nikolaj Kumanov (yamaha)

13) SRBIJA / SERBIA

MX2 - Miloš Đorđević
MX1 - Gabor Šagmajster
Open - Tibor Varadi

14) ČEŠKA / CZECH REPUBLIC

MX2 - Martin Michek (suzuki)
MX1 - Jan Zaremba (KTM)
Open - Martin Žerava (honda)

15) SLOVAČKA / SLOVAKIA

MX2 - Tomš Bučenec (KTM)
MX1 - Martin Kohut (honda)
Open - Josef Kulhavy (kawasaki)

16) LUKSEMBURG / LUXEMBOURG

MX2 - Yves Frank (honda)
MX1 - Bjorn Frank (honda)
Open - Cliff Closter (honda)

17) AUSTRIJA / AUSTRIA

MX2 - Matthias Walkner (KTM)
MX1 - Mario Hirschmuegl (KTM)
Open - Gunther Schmidinger (honda)

18) GRČKA / GREECE

MX2 -
MX1 -
Open -

19) TURSKA / TURKIE

MX2 - Ibrahim Tas (KTM)
MX1 - Burak Ozel (yamaha)
Open - Sakir Senkalyci (KTM)

20) MOLDAVIJA / MOLDAVIA

MX2 -
MX1 -
Open -

21) MAĐARSKA / HUNGARY

MX2 - Kornel Nemeth (suzuki)
MX1 - Janos Borka (kawasaki)
Open - Laszlo Czuni (honda)

22) UKRAJINA / UKRAINE

MX2 - Nikolaj Pašinskij (KTM)
MX1 - Jurij Džeparov (suzuki)
Open - Roman Morozov (suzuki)


SVJETSKI KUP NACIJA 2006 - MATTERLEY BASIN, WINCHESTER - ENGLESKA, 23. - 24. RUJAN

2006 MOTOCROSS OF NATIONS - ENGLAND, WINCHESTER - MATTERLEY BASIN, SEPTEMBER 23 - 24th

Prijave sudionika - Team Entry List

1. SAD / UNITED STATES

MX1 - Ricky Carmichael (suzuki)
MX2 - Ryan Villopoto (kawasaki)
OPEN - James Stewart (kawasaki)

Team Manager - Roger DeCoster

2. FRANCUSKA / FRANCE

MX1 - Sebastien Pourcel (kawasaki)
MX2 - Christophe Pourcel (kawasaki)
OPEN - Yves Demaria (KTM)

Team Manager - Olivier Robert

3. BELGIJA / BELGIUM

MX1 - Stefan Everts (yamaha)
MX2 - Kevin Strijbos (suzuki)
OPEN - Steve Ramon (suzuki)

Team Manager - Joel Robert

4. NOVI ZELAND / NEW ZEALAND

MX1 - Joshua Coppins (honda)
MX2 - Ben Townley (kawasaki)
OPEN - Cody Cooper (honda)

Team Manager - Russell Burling

5. VELIKA BRITANIJA / GREAT BRITAIN

MX1 - Billy MacKenzie (yamaha)
MX2 - Tommy Searle (kawasaki)
OPEN - Carl Nunn (KTM)

Team Manager - Rob Hering

6. ESTONIJA / ESTONIA

MX1 - Tanel Leok (kawasaki)
MX2 - Aigar Leok (yamaha)
OPEN - Juss Laansoo (honda)

Team Manager - Mart Lajal

7. NIZOZEMSKA / NETHERLANDS

MX1 - Marc de Reuver (KTM)
MX2 - George Strik (KTM)
OPEN - Bas Verhoeven (kawasaki)

Team Manager - Leon Gisbers

8. PORTUGAL / PORTUGAL

MX1 - Hugo Santos (honda)
MX2 - Rui Goncalves (KTM)
OPEN - Luis Correia (suzuki)

Team Manager - Pulo Rodrigues

9. JUŽNA AFRIKA / SOUTH AFRICA

MX1 - Gareth Swanepoel (kawasaki)
MX2 - Tyla Rattray (KTM)
OPEN - Wyatt Avis (KTM)

Team Manager - Greg Albertyn

10. ŠPANJOLSKA / SPAIN

MX1 - Jonathan Barragan (KTM)
MX2 - Carlos Campano (KTM)
OPEN - Javier Garcia - Vico (honda)

Team Manager - Rafael Valle

11. FINSKA / FINLAND

MX1 - Antti Pyrhonen (TM)
MX2 - Matti Seistola (honda)
OPEN - Jussi - Pekka Vehvilainen (suzuki)

Team Manager - Sauli Makela

12. JAPAN / JAPAN

MX1 - Akira Narita (yamaha)
MX2 - Yohei Kojima (suzuki)
OPEN - Yoshitaka Atsuta (honda)

Team Manager - Tetsumi Mitsuyasu

13. ITALIJA / ITALY

MX1 - David Philippaerts (KTM)
MX2 - Antonio Cairoli (yamaha)
MX3 - Christian Beggi (honda)

Team Manager - Andrea Bartolini

14. NJEMAČKA / GERMANY

MX1 - Maximillian Nagl (KTM)
MX2 - Markus Schiffer (KTM)
OPEN - Dennis Schroeter (suzuki)

Team Manager - Andreas Kosbahn

15. ŠVICARSKA / SWITZERLAND

MX1 - Julien Bill (yamaha)
MX2 - Patrick Walther (yamaha)
OPEN - Marc Ristori (honda)

Team Manager -

16. AUSTRALIJA / AUSTRALIA

MX1 - Daniel Reardon (kawasaki)
MX2 - Brett Metcalfe (yamaha)
OPEN - Cheyne Boyd (yamaha)

Team Manager - Gary Behn

17. CANADA  / CANADA

MX1 - Colton Facciotti (kawasaki)
MX2 - Marco Dube (KTM)
OPEN - Blair Morgan (honda)

Team Manager - Carl Bastedo

18. ČEŠKA / CZECH REPUBLIC

MX1 - Jan Zaremba (KTM)
MX2 - Filip Neugebauer (kawasaki)
OPEN - Martin Žerava (honda)

Team Manager - Miroslav Kučirek

19. ŠVEDSKA / SWEDEN

MX1 - Jonny Lindhe (KTM)
MX2 - Jonas Wing (KTM)
OPEN - Mats Nilsson (yamaha)

Team Manager - Anders Eriksson

20. DANSKA / DENMARK

MX1 - Brian Kjaer Jorgensen (honda)
MX2 - Nikolaj Larsen (KTM)
OPEN - Bo Vang Jensen (suzuki)

Team Manager - Bjarne Sjoholm

21. SLOVENIJA / SLOVENIA

MX1 - Jaka Može (honda)
MX2 - Roman Jelen (KTM)
OPEN - Sašo Kragelj (yamaha)

Team Manager - Slavko Trstenjak

22. IRSKA / IRELAND

MX1 - Gordon Crockard (honda)
MX2 - Marin Barr (yamaha)
OPEN - Philipp McCullough (KTM)

Team Manager - Stephen Russel

23. AUSTRIJA / AUSTRIA

MX1 - Michael Staufer (KTM)
MX2 - Philipp Ringhofer (KTM)
OPEN  - Oswald Reisinger (honda)

Team Manager - Robert Jonas

24. RUSIJA / RUSSIA

MX1 - Vitalij Tonkov (yamaha)
MX2 - Jevgenij Bobrišev (KTM)
OPEN - Aleksandar Ivanjutin (yamaha)

Team Manager - Genadij Jarigin

25. LETONIJA / LATVIA

MX1 - Aigars Bobkovs (honda)
MX2 - Ivo Steinbergs (yamaha)
OPEN - Lauris Freibergs (suzuki)

Team Manager - Mareks Seglins

26. MAĐARSKA / HUNGARY

MX1 - Kornel Nemeth (suzuki)
MX2 - Janos Borka (kawasaki)
OPEN - Laszlo Csuni (honda)

Team Manager - Janos Borka Sr.

27. GRČKA / GREECE

MX1 - Aleandros Papanikolakis (kawasaki)
MX2 - Mihalis Panagiotopoulos (KTM)
OPEN - Christos Fotopoulos (kawasaki)

Team Manager -

28. KINA / CHINA

MX1 - Su Wen Min (honda)
MX2 - Shi Le (honda)
OPEN  - Yao Yao (honda)

Team Manager - Andre Massant

29. NORVEŠKA / NORWAY

MX1 - Ronny Bakke (honda)
MX2 - Kenneth Gundersen (yamaha)
OPEN - Fredrik Aulisether (honda)

Team Manager - Borge Bjornaas

30. HRVATSKA / CROATIA

MX1 - Marko Leljak (KTM)
MX2 - Karlo Golub (yamaha)
OPEN - Nenad Šipek (yamaha)

Team Manager - Zlatko Jaroš

31. SLOVAČKA / SLOVAKIA

MX1 - Tomaš Bučenec (KTM)
MX2 - Martin Kohut (honda)
OPEN - Josef Kulhavy (kawasaki)

Team Manager - Daniel Hirtel


Belgijska reprezentacija, slijeva: Kevin Strijbos, Steve Ramon, coach Joel Robert i legendarni Stefan Everts