utemeljeno:
20.5.2003.
by Nino Ciglenečki

Webmasteri:
Nino Ciglenečki

Nikola Božić

All rigths reserved

LINKOVI

www.motocrossgrandprix.com

www.uem-online.com

www.amamotocross.com

www.mx2k.com

www.motocross.it

www.jkracing.com

www.zeko-racing.com

www.everts-school.com

www.amaproracing.com

www.mxlarge.com

www.sxgp.com

www.motocrossactionmag.com

www.motocross.com

www.racerxhill.com

www.realmx.com

www.uksuperx.com

www.motocrossmx1.com

www.mx247.com


HRVATSKA

www.markotumbri.tk

www.hms-moto.hr

www.motocross.hr

www.motocross-jaska.com

www.enduro-istra.com

www.gorickiracing.com

www.motoglas.com

www.motomatusic.hr

 

 

UVJETI SU ZA SVE BILI JEDNAKI

Najbolji slovenski motokrosist Sašo Kragelj, nakon uspjeha na Velikoj nagradi Hrvatske na Mladini:

* Autor za website Youth Streama: Andreja Prel


Sašo Kragelj na pobjedničkom postolju Velike nagrade Hrvatske na Mladini (foto: Andreja Prel)

Priredba MX3 svjetskog prvenstva na Mladini, u Hrvatskoj, bila je vrlo uspješna za najboljeg slovenskog motokrosista Sašu Kragelja (yamaha). Osvojio je po drugi put u karijeri mjesto na pobjedničkom postolju, nakon što je prije dvije godine bio drugi na priredbi u Orehovoj vasi, svojoj domaćoj stazi.
Kregelj ide sve bolje i bolje. Pa ipak, realno nije očekivao takav uspjeh na Mladini. No, peto mjesto u prvoj vožnji i četvrto mjesto u drugoj vožnji bili su mu dovoljni za ukupno treće mjesto.
Mnogi Slovenci došli su na Mladinu vidjeti njegovu najbolju predstavu u MX3 konkurenciji, na koncu su bili jako zadovoljni.
Sašo Kragelj je, pobjedničkim postoljem na Velikoj nagradi Hrvatske, ujedno na najbolji način proslavio trideseti rođendan (12. srpnja).

Evo što on sam kaže:

- Poslije runde u španjolskoj Alhami de Murciji, imao sam malo vremena pripremiti se za drugi dio sezone, što se pokazalo uspješnim. Hrvatska staza Mladina je potpuno obnovljena i zbog tog nitko nije imao prednost, zbog poznavanja staze. Već prvog dana bilo je iznimno vruće i staza je bila jako tvrda. Zbog tog su utrke bile zamorne, kako za vozače, tako i za publiku. U prvoj vožnji startao sam vrlo dobro, a imao sam i sreće prolazeći jednu skupinu vozača koji su pali u zavoju nakon starta. Završio sam utrku kao peti. U drugoj vožnji sam startao loše, ali sam izbjegao dvojicu vozača koji su se sudarili (Breugelmans i Šipek, pr.ur.) prešavši u sredinu. Nastavio sam vrlo brzo i uspio se probiti na četvrtu poziciju.

- Jeste li razmišljali o pobjedničkom postolju, na četvrtoj poziciji u drugoj vožnji?

- Znao sam da ću biti na podijumu, ako ostanem četvrti, pa iako sam izgubio dosta vremena u lovu na Alvara Lozana, na taj način sam uspio zadržati svoju poziciju. To mi je prvi podijum u sezoni i jako sam sretan. Posebno jer sam svjestan svojih mogućnosti u odnosu na druge timske vozače.

Možda to nije zadnje pobjedničko postolje za Sašu Kragelja ove sezone. Naime, 12. kolovoza je MX3 priredba još jednom u njegovoj Orehovoj vasi, a prije tog su još dva natjecanja, na kojima može ostvariti dobre rezultate. Cilj mu je ove godine probiti se u TOP 5 najboljih svjetskih MX3 vozača !

Naša je staza istinska marka !

Karlovački tjednik KAŠ donosi razgovor Marijana Bakića s Ivicom Lafterom, direktorom projekta Velike nagrade Hrvatske u motokrosu, odnosno MX3 utrke svjetskog prvenstva, zajedno s utrkom EMX2 prvenstva Europe, od 6. do 8. srpnja na stazi Mladina kod Jastrebarskog. Intervju prenosimo u cjelosti.

IVICA LAFTER, DIREKTOR PROJEKTA SP-a U MOTOKROSU KOJE ĆE SE POČETKOM SRPNJA ODRŽATI NA STAZI MLADINA U JASTREBARSKOM

* Mi ćemo na utrci osmoga srpnja licencirati stazu za naredne tri godine, a poradi toga smo zatražili pomoć Svjetske motociklističke federacije kako bi nam sugerirali što uraditi da bi staza postala za vozače još sigurnija, te za gledatelje još atraktivnija. Stručnjak iz SMF dolazi u Mladinu upravo s tim zadatkom 20. svibnja - kaže Lafter

Motokros klub Jaska i ove je godine pod generalnim sponzorstvom INA-e i pod visokom pokroviteljstvom predsjednika RH Stjepana Mesića, od 6. do 8. srpnja, domaćin, odnosno organizator, svjetskog MX3 (klasa Open) i europskog EMX2 (ranije 125 ccm) prvenstva u motokrosu. Već su sada započele intenzivne pripreme za 18. po redu veliku priredbu u Jastrebarskom, novi svjetski motkros spektakl na Mladini - Veliku nagradu Hrvatske u motokrosu. Kako su započele pripreme za ovu športsku priredbu razgovarali smo s poznatim motokros dužnosnikom, Jaskancem  Ivicom Lafterom, direktorom projekta Svjetskog prvenstva.


Start prošlogodišnje utrke MX3 konkurencije na Mladini


"Alfa i omega" na Mladini - Ivan Lafter

Reklamno osvješćivanje

* Čestitamo na još jednoj izborenoj organizaciji velikog motokros natjecanja, međutim to nas i ne treba čuditi s obzirom da su Jaskanci uspješno i ranije organizirali europska i svjetska motokros prvenstva.

LAFTER:  Ovo nam je već šesnaesto veliko natjecanje koje organiziramo, a nadamo se da će se takva praksa nastaviti i dalje.

* Bitno je naglasiti da stazi u Mladini ove godine ističe trogodišnja licenca. Što ste poduzeli oko relicenciranja?

LAFTER: Mi ćemo na utrci osmoga srpnja licencirati stazu za naredne tri godine, a poradi toga smo zatražili pomoć Svjetske motociklističke federacije kako bi nam sugerirali što uraditi da bi staza postala za vozače još sigurnija, te za gledatelje još atraktivnija. Stručnjak iz SMF dolazi u Mladinu upravo s tim zadatkom 20. svibnja.

* Koliko novo licenciranje košta Motokros klub Jaska?

LAFTER: Novo će nas licenciranje koštati oko četrdeset tisuća kuna, a tek kada dobijemo skicu vidjet ćemo što uraditi na samoj stazi.

* S obzirom na tradiciju organiziranja velikih natjecanja na Mladini, pretpostavljam da neće trebati previše ulagati?

LAFTER: Novi skokovi na stazi su mogući, a to opet podrazumijeva strojni rad na istoj. Međutim, učinit ćemo sve što treba da staza dobije još više na kvaliteti.

* Ako dođe do većih radova na stazi vjerujemo da će gledatelji više profitirati jer će moći pratiti još zanimljivije utrke?

LAFTER:  Rad nam je usmjeren upravo k tom cilju.

Pokrovitelj predsjednik Republike

* Već tradicionalni pokrovitelj Svjetskog prvenstva je predsjednik Republike Hrvatske?

LAFTER: Od Predsjednika uistinu imamo veliku podršku. Tu je, dakako, i INA kao generalni sponzor. No moram istaći kako svake godine sve teže izlazimo na kraj s financijama. Planovi su nam da osiguramo sljedeću trogodišnju licencu, a zatim utrku, naravno u promidžbenom smislu. Naša je staza istinska marka i žao nam je što se po tom pitanju nismo i ranije osvijestili.

* Sada je uistinu dobra prigoda da se reklamno osvijesti, a vjerujem da ćete imati i dobar odaziv sponzora, što je, slažemo se, itekako važno?

LAFTER: Mi imamo tradicionalne sponzore, pojavi se i netko novi, no mi moramo shvatiti da takav marketing kod nas još uvijek nije prisutan, i na način kao što je to vani. Situacija je takva kakva je i mi se njoj moramo prilagoditi. Zasada na tom i uspijevamo.

* Jedno od obilježja utrka na Mladini jest i tombola. Pretpostavljam da ćete i ove godine imati bogate nagrade.

LAFTER: Svaka će kupljena ulaznica biti kupon za tombolu. Prva nagrada jest skuter, a biti će još desetak nagrada. Nagradni fond je ukupno desetak tisuća kuna.

Goran Gorički i Marko Leljak

* Svjetsko se prvenstvo održava od 7. i 8. srpnja ove godine, u MX 3 (klasa Open) i EMX2 klasi (125 ccm). Pretpostavljam da očekujete dolazak svih najboljih vozača danas u svijetu i Europi?

LAFTER: Očekujemo sto i pedeset vozača iz tridesetak zemalja Europe i svijeta. Lanjska utrka je zaista bila izvanredna, a nadamo se da nas isti utisak čeka i ove godine. Puno toga ovisi i o meteorološkim prilikama. Kiša nam uvijek dobro dođe, ali, naravno, ne previše.

* Tko će od domaćih vozača nastupiti?

LAFTER: Tu je naš domaći as Gorički Goran od kojeg očekujemo značajne rezultate iako je trenutno ozljeđen, a i moramo mu pribaviti i novi motocikl. Tu je i Nenad Šipek. Što se tiče europskoga prvenstva naš najuspješniji vozač je Marko Leljak.

* Ovdje su nam najbliži Slovenci, a pretpostavljam da i oni svoje motore za utrku imaju.

LAFTER: Slovenci su u motokrosu otišli daleko ispred nas, ali se mora imati u vidu situaciju u hrvatskom motokrosu općenito - zatvoreni smo u naše uske krugove, što svakako nije dobro. Hrvatsko smo prvenstvo morali voziti zajedno sa Slovencima kako bi i publika i vozači, ali i sponzori mogli imati neku korist. Nažalost razmišljanja nekih pojedinaca još ne idu u tom smjeru, ali nadamo se da to neće dugo biti tako.

* I drugi se športovi povezuju, pa zašto ne bi i motokros?

LAFTER: Jasno. Opet naglašavam da se radi o uskim partikularnim interesima od kojih sam naš šport ima najveću štetu. Bez obzira što su Slovenci trenutno kvalitetniji, s vremenom bi zajedničke utrku utjecale i na kvalitetu naših vozača.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE I U KARLOVCU

LAFTER: Imati ćemo četiri do šest konferencija za novinare. Po jednu smo predvidjeli u Jastrebarskom, Brežicama, Zaboku i Karlovcu, a u Zagrebu možda i dvije. Nastojat ćemo putem njih informirati sadašnje i buduće prijatelje našeg športa.

* Pretpostavljam da iz gradova koje ste maločas spomenuli u kontekstu održavanja tiskovnih konferencija imate i najveći priliv gledatelja?

LAFTER: Mi smo ranijih godina pratili odakle na dolaze automobili na utrku, a radi se uglavnom o automobilima karlovačkih, sisačkih, krapinskih, zagrebačkih, varaždinskih i slovenskih registarskih oznaka. Najviše ih dolazi iz Karlovca. Prema tome, sva ta područja moramo do u detalje informirati o onome što organiziramo.

* RAZGOVARAO: Marijan BAKIĆ

Goran Gajić
Čokolino je moje tajno oružje

Revija MOTO PULS objavila je u broju 77, za svibanj 2007., zanimljiv razgovor kojeg je urednik Željko Pušćenik vodio s kontraverznim hrvatskim motociklistom, ali svakako jedniom od nasvestranijih, Goranom Gajićem.
Prenosimo ga u cjelosti.

* Četverostruki prvak Hrvatske u Supermotu od ove će se godine okušati i u brzinskom prvenstvu Hrvatske. Veliki je favorit s obzirom na to da je prošle godine uvjerljivo pobjedio već na prvoj gradskoj utrci za PH na kojoj se pojavio.
Ove je sezone već pobijedio na prvoj grobničkoj utrci bodovanoj za Alpe Adrija Cup u domaćoj konkurenciji, te isto ponovio na Hungaroringu gdje je završio ispred najvećih dosadašnjih favorita i u Bjelovaru. Na povratku iz Mađarske upitali smo ga je li ovo još jedna njegova godina.


Vozio motokros, skutere, supermoto, cestu... - svestrani Goran Gajić


Majstor proklizavanja u akciji - Goran Gajić


* RAZGOVARAO: ŽELJKO PUŠĆENIK

MP: Gorane, odlično si startao. Koje su tvoje ambicije za ovu godinu?

GORAN: Htio bih u Supermotu osvojiti još jednu sezonu, da uzmem zlatnu kacigu i odvoziti svoju prvu punu sezonu u Superstocku.

MP: Pruža li ti više uzbuđenja vožnja džonom ili koljenom na asfaltu, odnosno SM ili brzinci?

GORAN: Draža mi je ova nova disciplina jer je veća konkurencija. Supermoto više nema takve draži. U klasi do 450 ccm uvjerljivo pobjeđuje Opet, a ja u ovoj mojoj klasi Open.

MP: Zašto onda nisi već prešao u klasu do 450, gdje je Dejan Opet, kako bi imao bolju konkurenciju?

GORAN: Nemam motor za tu klasu. Ja već 5 godina imam isti motor, a i on je star već 8 godina.Katastrofa.

MP: Ali motocikli u klasi supermoto ili motokros nisu tako radikalno skupi kao u cestovnom motociklizmu.

GORAN: Nisu, ali ja nisam htio ništa sam ulagati, nego čekam sponzore. Cijele prošle godine sam vozio iste gume na Supermotu. Zato sam imao poteškoća na zadnjoj utrci. Kad imam nove gume, uvijek sam prvi, a nadam se da ću ih imati na cestovnim utrkama ove godine.

MP: Nadaš? Zar još nemaš zatvorenu financijsku konstrukciju?

GORAN: Nikad nemam, uvijek je borba iz utrke u utrku i nikad ne znam kada će mi sponzori u zadnji čas uplatiti gume.

MP: Koje gume voziš?

GORAN: Dunlop, jer ih svi voze, pa su i meni dobre. Super drže, a to malo što tresu navikao sam, jer sam do sada vozio starog KTM-a.

MP: Jedini "skalp" koji još nisi skinuo u Supermotu je onaj Deana Opeta. Što misliš o njemu?

GORAN: Sve pet. Super smo si.

MP: To znamo, ali tko je po tebi brži?

GORAN: Pa on. Nisam nikada imao motor kao njegov, možda kada bismo se mijenjali... Onda ne znam.

MP: Koje su njegove prednosti? Gdje bi ga mogao prijeći?

GORAN: On sigurno ima više treninga. Vrlo je brz na izlascima i tu ne bih mogao ništa, ali možda na ulascima... Na kočenju, ali jako teško sa ovim svojim starim motorom. To više nije to.

MP: Što misliš o njegovom prodoru vani, izvan naših granica?

GORAN: Ima velike šanse, dobar je. Nedavno smo se čuli. Na zadnjoj utrci je bio odličan, sve dok nije pao.

MP: Vratimo se na tebe i klasu Superstock 1000. Možeš li pobijediti glavne favorite za ovu godinu poput Keca, Gigija ili Kranjeca?

GORAN: Pokušavamo doći naprijed. Svi su oni brzi i nemogu reći da sam od bilo kojega brži, kada nisam. Cilj mi je završiti do 4. mjesta.

MP: Pobijedio si ih na gradskoj utrci prošle godine, prvoj kojoj si vozio? Sad i na Hungaroringu prošli mjesec i u Bjelovaru na prvoj utrci PH. Zar ti to ne daje optimizam?

GORAN: Jesam, ali ne znam da li oni stvarno nisu bili spremni ili sam ja tak' jurio jer mi je "pasala" ta staza. Kec je imao serijski motor, ali ostali su imali motor kao i ja. Kec mi je još prije Hungaroringa rekao da je ova staza odlična za moj stil vožnje i pogodio je.

MP: Koji ti je sadašnji rekord na Grobniku?

GORAN: 1.34.1, ali moji konkurenti imaju bolje vrijeme, premda ga još ove godine nisu imali.

MP: Koja ti staza najviše odgovara?

GORAN: Hungaroring mi paše odlično. Ima više ćoškova, a manje dugih zavoja kao na Grobniku, sporiji su zavoji, što paše po mojoj Supermoto tehnici. Najbolji mi je grad radi proklizavanja, to mi odgovara.

MP: Tko je po tvom mišljenju najveći favorit u Superstocku i koga se moraš "čuvati"?

GORAN: Mislim Luigija Aljinovića, onda Keca, pa Kranjeca.

MP: Pripremaš li se fizički?

GORAN: Ne, ništa ne treniram, pa mi fizički fali snage. Umro sam na Hungaroringu, nakon pola utrke ruke su mi bile drvene, ali čujem i ostalima. Staza me više iscrpi od cestovnih utrka, jer tada visim s motora, a i koljeno me boli. Uplatio sam teretanu jednom, ali od posla nisam nikad ušao u nju.

MP: Što bi uoči sezone još poboljšao na svom motociklu?

GORAN: Na Suzukiju bi bilo još snage. I jače kočnice, jer jako volim kasno kočiti. To je za moj stil važnije nego bolji ovjes.

MP: Za tebe smo prvi put čuli još 2000., kada si izvodio svakojake akrobacije na skuterima, od kada i traje tvoja suradnja sa Moto Pulsom. Misliš li im se ikada vratiti kroz utrke ili si zauvijek zatvorio tu stranicu?

GORAN: Trenutno nemam sponzora za skuter. Vozit ću sve za što nađem sponzora.

MP: Prošlog ljeta si zarađivao za ljetovanje tako što si skakao motociklom kroz vatru? Hoćemo li te i ove gledati u istom filmu?

GORAN: Pa da, mislio sam se opet time baviti, jer je mnogo veća zarada. Zaradim sto eura po noći i to mi je super.

MP: Jednom prilikom si pritom opekao lice. Kako se to dogodilo?

GORAN: Slučajno, suradnik je prekasno bacio kantu s benzinom dok sam ja naletio. Lice mi je stradalo, ali sad se više ništa ne vidi. To je bilo samo prvi put, a poslije smo se uhodali.

MP: Koliko je dugačak taj skok kroz vatru?

GORAN: On nije velik, ali je velik onaj skok s jedne na drugu rampu, koji iznosi oko 20 m.

MP: Prošle smo te godine viđali na Motohappeningu s majicom na kojoj je stajao natpis "Gajsa boli k....". Jel' to istina da te boli?

GORAN: Da, je. I svi mi to kažu, pa sam napravio tu majicu.

MP: Na što su točno mislili tom parolom?

GORAN: Doslovno baš tako, dođe "tata" tamo i bez razmišljanja, boli ga briga i samo se vozi.

MP: Što si sve lomio do sada? Vidimo da si pun šavova?

GORAN: Pa ja mislim sve. Glava, vrat, obje ruke, prste, rebro, natkoljenicu, obje potkoljenice, petu i prste na nogama.

MP: Ima li koji dio tijela koji nije bio slomljen?

GORAN: Zdjelica, kuk i srce. Srećom, nikad nisam lomio ligamente.

MP: Osjećaš li posljedice?

GORAN: Glavobolju ponekad, ali na utrci sve zaboravim.

MP: Zarađuješ za život vozeći kamion. Jesi li i s njime toliko brz i neobuzdan?

GORAN: Nisam. Kamion ima tahograf i mogu svima pokazati da ne vozim brže od 70 km/h.

MP: Ali svejedno ti je prošlo tjedan pukao kotač i otpao s pune prikolice.

GORAN: Pukla je osovina, stara prikolica. Ima na tahografu brzina i vidi se da nijemoja krivica.

MP: S koliko si godina uopće počeo voziti?

GORAN: Već s deset godina vadio sam mami "Peglicu" iz garaže. Svako sam jutro trčao prije nje kako bih je ispeljao. Motor sam počeo voziti s 4 godine, a motokros od bratića Leljaka sa 7-8 godina. S 12 godina krenuo sam na motokros utrke. I to samo klasu 85, nisam nikada vozio ove velike klase. Čak sam i pobjeđivao, ali sam imao puno oscilacija. Jedinice u školi su prekinule moju karijeru, jer tata više nije dao motor.

MP: Nije li ti motor tada bio poticaj za učenje?

GORAN: U školi sam se uvijek provlačio. Nikad nisam volio učiti. Koristio sam stalno bubu u uhu i prisluškivaće. Primjerice, na zemljopisu stavim prst na kartu a kolega iz klupe počne šaptati lijevo - desno, gore - dolje dok ne nađem gdje je što. Smiješno je bilo jedino kada profesorica pita čim ja dignem prst "Kako tu", a ja "Ne, ne..." dok se ne snađem, odnosno, dok mi ne kažu. Pa moram negdje početi, kak' će mi reći kad nema polazne točke?

MP: Dakle zemljopis ti nije išao?

GORAN: Ne, samo on - ništa. Nisam volio učiti niti radi motora. Ali nikad nisam pao razred. Završio sam za drvodjelskog tehničara i stolara.

MP: A vozačke ispite?

GORAN: To sam položio isprve, i auto i kamion. Za kamion je bilo problema jer mi je tata zabranio taj ispit radi jedinica u školi, ali sam ipak otišao kradomice. Htio sam imati tu vozačku prije rođendana. Prvi auto sam razbio s 19 godina, a bio je mamin.

MP: Imaš li djevojku?

GORAN: Nemam, samo prijateljice, a najgore mi je što su oženjene.

MP: Tko ti je idol?

GORAN: Rossi.

MP: A domaći uzor?

GORAN: Baš ga i nemam, možda Luigi ili Kec. I naravno, ujak Leljak s kojim sam obišao mnoge utrke u mladosti.

SVJETSKI KUP NACIJA NA RAZINI JE FORMULE 1 !

Jedan od vodećih svjetskih novinara, Geoff Meyer, intervjuirao je dr. Wolfganga Srba, prvog čovjeka svjetskog motokrosa

Prvi čovjek svjetskog motokrosa, Austrijanac dr. Wolfgang Srb, odvjetnik iz Beča, predsjednik FIM CMS, jedan je od najmoćnijih ljudi danas u motociklističkom sportu. Dr. Srb više od dva desetljeća radi za FIM, s neizmjernom strašćču i energijom. Usko surađujući s promotorom Youth Streamom, posebno zadnjih godina, sudjelovao je u nizu značajnih promjena u motokrosu, koje su pridonijele silnom rastu kvalitete i popularnosti tog sporta.
O ocjeni protekle, sjajne sezone, a uoči nove, s dr. Srbom je razgovorao ugledni australski novinar, koji već godinama živi i radi u Europi, Geoff Meyer, svakako jedan od vodećih eksperata za motokros u svijetu.
Donosimo taj razgovor u skraćenom i obrađenom obliku.

* Meyer: Prošla sezona bila je klasika za motokros, u pravom smislu te ocjene. Kako je Vi ocjenjujete?

* Dr. Srb:Gledajući MX1, u svijetlu odlaska Stefana Evertsa s motokros scene, bilo je čudesno. Kralj motokrosa zadao je standarde u sportu i životu svima nama, koji se bavimo tom sjajnom disciplinom. Izdržao je u samom vrhu do svoje 34. godine i to je fantastično. Zatim, dobili smo mladog MX2 prvaka, iznimno talentiranog Francuza Christophea Pourcela, koji je zadivio svojom hladnokrvnošću. Mi smo zaista sretni što smo mogli provesti jednu tako veliku sezonu.
Chris Pourcel navodno 2008. godine odlazi u SAD, a ako netko zaista može tamo ravnopravno konkuriratiza za najviše dosege, onda je to on, vrlo ambiciozan i pametan dečko.

* Meyer: Motocross of Nations (svjetski Kup nacija, pr.a.) raste iz godine u godinu. Prošla priredba u Engleskoj bila je veličanstvena!?

* Dr. Srb: Ja sam bio nazočan na dvadeset, možda i više priredbi svjetskog Kupa nacija. Posebno pamtim, recimo, Maggiore 1986., Foxhill 1998., te Ernee 2005. godine. Te su priredbe svakako u najužoj konkurenciji za najbolje! Ali, ukupno gledajući sdtazu, ambijent, atmosferu, Matterley Basin, kod Winchestera u Engleskoj, lani, bio je fantastičan. A joškao šlag na tortu, tamo je bio oproštaj Stefana Evertsa, na trijumfalan način, pobjedama u svojim zadnjim službenim utrkama! Tome je svjedočilo oko 70 tisuća ljudi uživo, te čitav svijet putem TV prijemnika. Amerikanci su zasluženo trujumfirali ekipno, iak bez ozljeđenog velikana Rickyja Carmichaela, ali koji je tamo bio nazočan, mažen i pažen kao planetarna zvijezda! No, svijet je imao priliku upoznati novog njihovog velikog talenta, Ryana Villopota, koji je, osim što je sjajan i darovit sportaš, iznimno pristojan i simpatičan dečko. Od Europljana, oduševio nas je Talijan Tony Cairoli, izniman talent s neiscrpnom energijom.

* Meyer: Tko će moći zamijeniti jednog Evertsa?

* Dr. Srb:Ima dosta darovitih vozača. "Natječaj" je otvoren. Mnogi će pokušati ostvariti svoj san, doseći tron kralja Stefana. A to je sjajno za motokros, kao sport. Ta konkurencija dići će natjecateljsku razinu, ali i zanimanje za motokros.

* Meyer:  Vidjeli smo mnoge vlade koje pružaju podršku organizatorima Grand Prix natjecanja u motokrosu u njihovim zemljama. Koliko je to važno?

* Dr. Srb:Puno! To su nam pokazali primjeri iz Bugarske, Portugala, Španjolske... Važno je da se vlasti što snažnije uključuju u tako velike priredbe. Shvatili su koliko im Grand Prix priredbe donose koristi u svakom pogledu, posebice financijski za lokalne sredine, organizatore i domaćine. Vlasti to ne rade "za lijepe oči" već zbog značajne promocije koju donose televizijski prijenosi za čitav svijet. Sport od tog samo može imati koristi!

* Meyer: Europske motokros staze činile su se pomalo zapuštenim. Na mnogima se održavala po jedna velika priredba u godinu dana i ništa više. Kako se to može promijeniti?

* Dr. Srb:Dizajn staza je sad sjajan. To za Youth Stream radi Greg Atkins, izvanredno! Bilo je vozača koji su govorili da su staze u Europi "potrošene". Bili su donekle u pravu. Neke od njih više nisu bile dovoljno kvalitetne. Sad je priča drukčija. Mnogu organizatori odlučuju se na redizajniranje, obnavljanje staza i objekata. Naime, ako je staza dobra, onda će i utrke biti dobre! Gregu Atkinsu svi dugujemo veliku zahvalnost, za mnoga moderna i sjajna rješenja. A taj posao nimalo nije lak. Ujedno, svakog organizatora to i dosta košta, ali se, vjerujte - isplati!

* Meyer: Spominjući Atkinsa, koji je dizajnirao i Matterley Basin, primjerice, čuli smo da je bio u Budds Creeku, domaćinu svjetskog Kupa nacija, 23. rujna ove godine. Što ćemo novog vidjeti tamo?

* Dr. Srb:Svi čelni ljudi Youth Streama bili su već u Budds Creeku, jednoj od najčuvenijih američkih staza. Obavili su važne razgovore s glavnim menadžerom AMA serija, Steveom Whitelockom. Atkins tvrdi da u Budds Creeku ne treba raditi velike zahvate, ali on je uočio što je potrebno ispraviti i usavršiti. To nam je važno zbog očuvanja kontinuiteta rasta Kupa nacija iz godine u godinu! Još kad tome dodamo poznati američki "spirit" (duh, pr.a.) - bit će to sjajan spektakl!

* Meyer: Vi očekujete, dakle, stalni rast svjetskog Kupa nacija!? Šuška se o domaćinstvu Sjeverne Irske 2008. godine!?
Hoće li staza Desert Martin moći zadržati taj visoki standard?

* Dr. Srb:Vidite, teško je komparirati vrhunske svjetske staze, pogotovo na tako visokoj razini, a nakon viđenog u Matterley Basinu! Desert Martin je vrhunska staza, a Irci su poznati kao izvrsni domaćini i sjajni ljudi. Ipak, čini se premalenom stazom u kontekstu o kojem govorimo. Još do prije nekoliko godina, to ne bi bilo tako. Ali, vremena su se promijenila. Poslije tako brojnih gledatelja u francuskom Erneuu i lani, na Matterley Basinu, nije vjerojatno da bismo Kup nacija mogli dodijeliti Desert Martinu. Ircima smo otvoreno rekli da moraju pronaći novu stazu, ako žele konkurirati. I oni sad rade na tom, već ove sezone, Grand Prix priredba treba biti na novoj lokaciji, zato domaćin još nije naveden u kalendaru za 2007. godinu! Vidjet ćemo što će nam prirediti. A kako je Grand Prix temeljni uvjet i test za svaku stazu, koja želi konkurirati za Motocross of Nations, Ircima "vrijeme otkucava". Ako ne uspiju, Grand Prix će ipak biti, 19. kolovoza na Desert Martinu, a za Kup nacija morat će se strpiti do neke druge prilike.

* Meyer: Mnogi su skloni tvrditi da je svjetski Kup nacija u motokrosu dosegao razinu jedne Moto GP priredbe, pa čak i Formule 1 !?

* Dr. Srb:Možda ćemo jednog dana organizirati svjetski Kup nacija na mjestima kao što su Assen ili Daytona! Tako veličanstveni stadionski prostori lako mogu prihvatiti i više od sto tisuća gledatelja. Potrebni su nam vješti i sposobni organizatori, kakvi su bili, primjerice na Matterley Basinu, prošle godine, uz korištenje vrlo pogodnog i prikladnog prostora. Da, Motocross of Nations je postao priredba najveće svjetske razine, može semjeriti i s Formulom 1! S druge strane, s visokom tehnologijom, kakvom Youth Stream raspolaže, možemo napraviti odgovarajuću stazu bilo gdje. Pogledajte, na primjer, Sun City u Južnoj Africi. Tamo je bio samo suhi pijesak i rahla zemlja, a Grand Prix tamo danas dobija najviše ocjene.


Geoff Meyer (lijevo) u razgovoru s dr. Wolfgangom Srbom, na premijernoj priredbi Grand Prix sezone, u nizozemskom Valkenswaardu

SNIMIO: ZVONIMIR ZMAIĆ

VELIKA ŽELJA - MX3 TOP 5 !

Belgijski motokros web portali MXWORLD.BE i MXWORLD.EU objavili su razgovor sa slovenskim MX3 Grand Prix vozačem Sašom Krageljom. Evo njegovih najznačajnijih izvoda:

Belgijski motokros web portali MXWORLD.BE i MXWORLD.EU objavili su, u verzijama na flamanskom i na engleskom jeziku, razgovor sa slovenskim MX3 Grand Prix vozačem Sašom Krageljom. Evo najznačajnijih izvoda iz tog intervjua...
Sašo Kragelj dugo je nazočan na međunarodnoj motokros sceni. Bio je treći na EP 250 1997. godine, što je ponovio i 2000. godine, dok je 2002. osvojio prvenstvo Europe u Open konkurenciji. Nakon tog stalno nastupa u MX3 svjetskom prvenstvu, gdje se drži u TOP deset najboljih vozača.

* Tko je Sašo Kragelj? Kad ste počeli nastupati i koja Vam je titula najznačajnija?

KRAGELJ: Sašo Kragelj - to sam ja... Moj život je potpuno posvećen motokrosu, koji je 24 sata dnevno u mom rasporedu. Iako sam "privateer", s obzirom na momčadski status, u mom stožeru sve činimo na profesionalnoj razini. Puno moram učini za sebe i radim to maksimalno. To mi daje potreban mir i vrijeme za moju najveću ljubav u životu.
Počeo sam nastupati s oko deset godina, u rodnoj Orehovoj vasi, gdje imamo poznato GP stazu. Često sam bježao od kuće i po cijele dane promatrao svoje zemljake koji su tamo trenirali. Učio sam od njih kako voze i kako se ponašaju na motociklu. To je bilo ispunjenje mojih dječačkih snova. Kasnije mi je otac kupio motocikl za "jurcanje" oko kuće. Čini se da je on shvatio koliko mi to znači. Otad nisam prestao. Prvu sam utrku imao 1989. godine. Zatim sam postupno napredovao iz klase u klasu, nanizavši pritom 14 naslova državnog prvaka... I još nisam rekao zadnju riječ!
Moji najznačajniji rezultati su: prvak Europe - Open (2002), sedmi u MX3 svjetskom prvenstvu (2004 i 2006), te osmi u toj istoj konkurenciji (2005).

* Dakle, bili ste sedmi u MX3 SP u 2006. godini. Jeste li time zadovoljni? Što Vam treba da biste ušli u TOP 5 u 2007. godini?

KRAGELJ: Kad sad na to gledam, taj je plasman OK! Zadovoljan sam učinkom tijekom cijele godine, bez velikih ozljeda...
Žalim jedino zbog nule na Grand Prix Nizozemske. Pao sam u obje vožnje. Da nije tog bilo možda bih se plasirao na jedno mjesto bolje, ali sam jednako tako mogao biti plasiran i za jednu poziciju slabije. Mjesta od 6. do 8. bila su "zatvorena", a cijela ta skupina vozača vrlo brza...
Bio sam jedan od najboljih "privateera" u seriji i najbolje plasirani vozač Yamahe. Puno mi je značila pomoć gospodina Michelea Rinaldija i Yamaha Europa Teama. Yamahin stroj djelovao je besprijekorno. Nismo imali nikakvih poteškoća. Sve u svemu, sretan sam i zadovoljan.
Za proboj u TOP 5 potrebno mi je više materijalnih resursa, posebne glede ovjesa, ali motocikl je u cjelini dobar. Financijsko osnaženje bilo bi poželjno za uspješno odrađivanje kompletne MX3 serije. Tako bi lakše skupljao bodove. Vrlo je važno ne gubiti bodove zbog eventualnog izostanka s priredbi!
Da, bilo bi sjajno imati menadžera, kakav je Willy Weber - kad je već Michael Schumacher s njim zadovoljan! Tad bih sigurno manje morao brinuti oko svih detalja u sportui mogao misliti samo na treninge i utrke.

* Zašto nastupate u MX3, a ne u MX1 konkurenciji svjetskog prvenstva?

KRAGELJ: MX1 je serija u kojoj je puno novca u igri. Uživa podršku najjačih proizvođaća. Pošteno rečeno, moj budžet je jedva dovoljan za MX3 natjecanje, gdje ima puno "privateera". No, moja momčad uspješno predstavlja razinu svog rada i umijeća i ostvaruje solidne rezultate. Moram kazati kako je motokros spoj truda vozača i materijala, te rada cijele ekipe. Mi smo to dobro uskladili, pa to savršeno dunkcionira u MX3 kategoriji.
Prije nekoliko sezona nastupio sam u MX1, te smatram da je to serija samo za velike i bogate momčadi. Mi se s tim ne možemo uspoređivati. Čak u našoj klasi, moramo napraviti minimalno 50 tisuća kilometara godišnje. Ja se ne koristim zrakoplovnim prijevozom. Sam vozim timski kombi, kojim putujemo po Europi, primjerice do Grand Prix staze u Španjolskoj čak 2500 km u jednom smjeru!

* U Belgiji mnogi vozači imaju problema kako pronaći budžet potreban za nastupe na EP ili SP. Je li to tako i u Sloveniji?

KRAGELJ: To je, po mom mišljenju, jednako tako u mnogim zemljama. Belgija je prava motokros nacija, pa je tako. A što vam mogu reči, kod nas je još gore. Motokros je skup sport, skuplji od većine drugih. Nije lako pokriti financijski cijelu sezonu. U 2007. godini u MX3 SP imamo jednu utrku više, na stazama širom Europe. Bit će, dakle, još teže i skuplje nego lani. Startnine ne postoje, pa nitko, uključujući i organizatore, vozačima ništa ne vraća. Zato je zaista teško. Slovensko gospodarstvo ne može u potpunosti pokriti sve moje potrebe. Vrlo sam sretan što zahvaljujući svojim rezultatima dobijam podršku jakih proizvođaća u kvalitetnoj opremi. To treba istaknuti... Primoran sam ulagati i svoju ušteđevinu u razne akcije, također, te činiti još puno tog, za osiguranje što više novca. Zvuči smiješno kad kažem s koliko sredstava ja konkuriram drugim vozačima u Europi!

* Kakav je motokros u Sloveniji? Ima li puno utrka, vozača, staza i publike?

KRAGELJ: Za tako malu zemlju imamo puno ljudi uključenih u motokros. Imamo oko dva milijuna stanovnika, a iz naše zemlje su tri vozača sudionici svjetskog prvenstva. Ostali su tek nešto iza, što svjedoči da se i ja moram žestoko boriti za mjesto u TOP 3 u "Deželi". Imamo jedno zanimljivo natjecanje za Akrapovič kup, na kojem sudjeluju i nelicencirani vozači. Pokrovitelj je poznati proizvođać auspuha Akrapovič, koji ima sjedištu i proizvodnju u Sloveniji. Akrapovič je i jedan od mojih većih sponzora, također. Prvenstvo Slovenije ima obično po sedam utrka godišnje. Imamo više staza, uglavnom s tvrdom zemljom kao podlogom. Zbog tog su i moji problemi s brojnim pješćanim stazama diljem Europe! Što se publike tiče, kod nas je to različito od drugih zemalja, jer na naše utrke dolaze uglavnom ljudi koji su izravno vezani uz motokros. U svjetskom prvenstvu na utrke dolaze mnogobrojni fanovi, kojima je taj sport izvor užitka, zbog sportskog showa. Nadam se da će se i kod nas situacija popraviti.

* Možemo li očekivati više talenata iz Slovenije iduće godine?

KRAGELJ: Imamo nekoliko darovitih mladih vozača. Potrebno im je nekoliko godina da stasaju, ali sam siguran da će Slovenija imati više kvalitetnih vozača, nego još dva u svjetskoj konkurenciji, a to su Roman Jelen i Jaka Može. Mladi, međutim, još moraju puno naučiti.
Ja vjerujem da ću kroz nekoliko godina i sam raditi s mladim talentima i pomoći im. Razgovarajmo o tom ponovno kad dosegnemo potrebnu razinu...

* Koji su Vaši ciljevi u MX3 svjetskom prvenstvu 2007. godine?

KRAGELJ: Moji planovi i nade obično se poboljšavaju iz godine u godinu. U 2007. svakako želim izboriti TOP 5 ukupno, ali i TOP 5 na svakoj pojedinoj utrci, također.

* Živite li samo od motokrosa ili radite i neki drugi posao?

KRAGELJ: Motokros je moja potpuna preokupacija. Iako to nije lako, živim od tog sporta. Sad, doduše, imam još jedan posao. Pripadnik sam slovenske vojske, te kao član sportske divizije, uglavnom se bavim promidžbom sporta, na raznim priredbama, predavanjima ili pokaznim treninzima. To mi omogućava nesmetano bavljenje motokrosom i zbog tog sam sretan što mi je to omogućeno.Zato sam vrlo zahvalan svojim nadređenima i prijateljima u armiji!

* Želite li zahvaliti kojem sponzoru, sad je trenutak!

KRAGELJ: Vrlo sam sretan što sam u krugu nekih najvećih kompanija, bez kojih bi moji rezultati bili upitni. To su: Yamaha, Delta Team Slovenija, AXO, Bridgestone Europe, Twin Air, Racetech, Braking, Tommaselli...
Dužan sam veliku zahvalu i svom mehaničaru i prijatelju Željku Zeleničiću!
Pozdrav svim vozačima, pomagaćima i fanovima, od brzog i furiznog Saaašeee Kraaaageeeeljaaaa!!!


Jedan od najboljih vozača u povijesti slovenskog motokrosa - Sašo Kragelj

TEK DOLAZE BOLJA VREMENA ZA MOTOKROS!

Prenosimo razgovor američkog novinara Erica Johnsona sa Stefanom Evertsom, na startu njegove oproštajne sezone

Uoči International MX No Fear, predsezonskog minitnga u francuskom Pernes-les-Fontainesu 26. veljače, američki novinar Eric Johnson (Racerxill) razgovarao je s devetorostrukim svjetskim šampionom Stefanom Evertsom, koji ulazi u svoju oproštajnu sezonu nakon duge i uspješne karijere.
Everts je prije dvije sedmice slavio u Mantovi, na prestižnom Starcrossu, a nastup u Pernesu bit će mu velik izazov. Na startu će biti i njegovi najveći ovogodišnji rivali: Francuz Sebastien Tortelli (KTM), koji ga je porazio 1998. godine u 250 Grand Prix seriji, uoči svog odlaska u SAD, dugogodišnji suparnik, također Francuz Mickael Pichon (KTM), Novozelanđanin Josh Coppins, prošle godine drugi, iza Evertsa u MX1 SP i t.d...
Everts je u karijeri ostvario 87 pobjeda na Grand Prix utrkama, daleko više nego itko ikada! Ima i devet pobjeda na utrkama Motocross of Nations, koje su nedvojbeno najznačajnije u svjetskom motokrosu!
Stefan Everts sin je četverostrukog prvaka svijeta, Harryja, danas jednog od najcjenjenijih svjetskih trenera i voditelj ugledne MX - Everts Racing School u Španjolskoj.
Evo sažetka iz tog razgovora:

* Nakon pobjede u Mantovi, ide li Vam sve po planu za predstojeću sezonu?

- Nisam još sto posto spreman. Vozim dobro, ali u Mantovi sam shvatio, iako je staza bila ugodna, kako baš nemam idealnu liniju. No, znam da mogu puno bolje. Ipak je to još bila rana faza sezone. Do starta svjetskog prvenstva još ima više od mjesec dana...
Zadovoljan sam startom. Važno je da me novi motocikl "sluša" sve bolje. To me veseli.

* Očekivanja u Pernes-les-Fontainesu?

- Da, to će biti prva velika bitka sezone. Vidjet ćemo...

* Zadnji put kad ste se cijelu sezonu natjecali s Tortellijem, Seb je dobio zadnju utrku i prvenstvo 1998. godine. Što osjećate glede tog, uoči 2006. godine?

- Pratio sam njegovu vožnju. Po mom sudu nije se puno promijenio. Vrlo je agresivan, ponekad izgubi kontrolu. Očigledno on tako voli. Izgleda mi vrlo brz. No, ne gledam sezonu 2006. kao da idem u veliku bitku s Tortellijem. Nema govora o nekakvom "vraćanju dugova". Što je bilo 1998. bilo je. To je davna povijest. Moja je želja osvojiti deseti naslov prvaka svijeta!

* To je,dakle, to. Vaša zadnja sezona!?

- Definitivno.

* Kad ste tako odlučili?

- Tijekom natjecanja u 2004. godini. Pravio sam neke kalkulacije... Mislio sam, ako pobijedim 2004., 2005. i 2006. bit će to deset naslova. Činilo mi se dobrim za konac karijere. Osim tog, imam već 34 na leđima. Nije li to pravo vrijeme za odlazak?

* Jeste li ikad pomislili da ste mogli ostvariti još više?

- Ne, ne, nikad... Kad sam izborio svoj drugi naslov prvaka svijeta, odlučio sam da neću ići u SAD. Moj cilj je bio oboriti rekord slavnog zemljaka Joela Roberta, koji je skupio šest titula svjetskog prvaka. Sad mi se to čini dalekim, ali u ono vrijeme, bio je to velik izazov. Danas držim devet naslova, a sve je proteklo, čini se, tako brzo... Nevjerojatno.

* Nije li taj pritisak desete titule šampiona pretežak za zadnju sezonu karijere!?

- Zatomit ću taj pritisak u sebi. Želim završiti karijeru sa stilom, uživajući u natjecanju. Moj novi motocikl, u odnosu na lanjsku sezonu, zaista je napredak, pa me vožnja jako zabavlja!

* Zbog čeg je taj motor tako dobar?

- Okretniji je, lak za upravljanje. Mogu voziti tehnički zahtjevnije. Prošle godine, kao da me je vukao samo ravno. Imao sam neke teške utrke...

* Tko će biti u borbi za MX1 naslov 2006. godine?

- Sasvim sigurno Tortelli, Pichon i Coppins, on je, mislim, još napredovao od lani!

* Prijatelj ste s Benom Townleyem. Jeste li se razgovarali u zadnje vrijeme?

- Čujemo se često. Osobno žalim što je Ben otišao u SAD. Ali, on je slijedio svoj san. To je pravi korak u karijeri. Šteta što ga je snašla ozljeda koljena na treningu. Mislim da će ipak biti vrlo jak kroz dvije, tri godine. Imam sjajne uspomene na zajedničke utrke s Benom u Europi!

* Znam da su Vas to pitali milijun puta, ali, ja ću pitati još jednom - kad je u pitanju slava, žalite li što niste nastupali u SAD?!

- Ne, ne žalim. I novac se može komparirati, s mogućom zaradom "preko bare". Ipak, ja sam zadovoljan učinjenim. Za start u Americi morate početi vrlo mlad. Motokros danas silno napreduje. Nije to više 1992. godina, kad sam tamo nastupio. Onda mi se to činilo velikim. Danas je sigurno deset puta veće. Bio sam sretan svaki put kad sam mogao vozio u SAD, ali je moja želja uvijek bila postati najbolji Grand Prix vozač!

* Nije Vas baš išlo na svjetskom Kupu nacija, lani u francuskom Erneeu. Je li to bio loš trenutak?

- Ne, nije to bio loš trenutak, već zaista moj slab dan! Bio sam bolestan tjedan dana uoči te priredbe. Nisam se osjećao dovoljno motivirano. Loše sam startao. U obje utrke sam padao. Ni u jednom trenutku nisam bio ni blizu TOP 3  vozača!

* Što mislite o momčadima SAD i Francuske?

- Bili su sjajni, posebno SAD. Amerikanci su imali najjači sastav. To se nema što puno reči. Ricky Carmichael je bio vrlo brz. Nitko mu ništa nije mogao. Kevin Windham i Ivan Tedesco dali su sve od sebe. Ipak, Ricky je bio zvijezda. Učinio je golem posao za njihovu pobjedu!

* OK. Vratimo se aktualnostima. Što mislite o motokrosu danas?

- Motokros... Teško je na to odgovoriti... Ne znam... Danas više nemam sponzore iz duhanske industrije. Teško je naći jake sponzore. Možete li to vjerovati? Iako sam zaista uspješan, iako sam veliko sportsko ime u Belgiji, iako smo dosta u živim prijenosima na TV, zaista ne znam... Motokros Grand Prix je, čini mi se, posao budućnosti. Danas još ima dosta problema...
Mislim da promotor Youth Stream vuče prave korake za narednih četiri, pet godina! Motokros mora rasti sve više. U ovom trenutku nije lako dati objektivnu ocjenu. Ne želim reči ništa ni dobro ni loše. Rano je... Meni je žao, jer mi se čini da će doći bolja vremena bez mene u seriji! Bit će to za neke nove generacije. Vidjet ćemo što će se dogoditi...

* Što ćete raditi nakon prestanka aktivne karijere?

- Još ne znam. Ideja imam dosta, ali ništa konačno. Vjerujem da ću ostati uz motokros. Yamaha mi je ponudila otvarašnje škole. Još nisam odlučio, vidjet ćemo... Pošteno rečeno, živio sam dosad 200 milja na sat! Mora sam stalno biti i tu i tamo... Stalna putovanja od Monaca, gdje živim, do Belgije, Italije, Španjolske... Stalno sam na cesti. Htio bih to zaustaviti. Nije lako biti profesionalni vozač. To je nomadski život. Sad želim što više vremena provesti sa svojom obitelji!

* Kako je vaš sin, Liam?

- Odlično, vrlo je živ. Već voli motocikle. Vidi moj bike pa želi sjesti na nj. Raste sjajno. Liam je svakako najbolje što mi se u životu dogodilo!

* Hoće li Liam biti treći Everts, svjetski prvak!?

- Ha, ha, ha... Ovisi o njemu! Ako se odluči za motocikl dobro, ako ne - ne! Poželi se voziti iz hobija, opet dobro... Ali, bude li mu vožnja strast, onda je to taj pravi put, jedini put pohoda na naslove. Ali, to je težak, težak rad!

* Možete li izdvojiti najznačajniji trenutak u svom sjećanju?

- Najveći trenutak bio je kad sam pobijedio u tri GP klase, u jednom danu. Bilo je to 2003. godine, u Erneeu. Jednu utrku ranije osigurao sam MXGP naslov, pa sam odlučio probati nešto što nitko nije. Bio sam vrlo sretan. Dobiti tri vožnje po 35 minuta, jednu za drugom, zaista nije lako. Kad sam završio zadnju utrku bio sam mrtav - umoran!

* Hoćete li uskoro posjetiti SAD?

- Svakako. Volio bih gledati superkros uživo. Stalno slušam o tom. Želim se uvjeriti u razlike od 1992. godine do danas... Ipak je prošlo punih 15 godina, sigurno je sve drukčije. Na sreću, bit će to brzo. Već iduće godine doći ću pogledati superkros natjecanja i posjetiti prijatelje.

* Jeste li ikad gledali uživo "Bubbu" Stewarta?

- Samo na snimkama. To sigurno nije pravi doživljaj. Ipak, ono što sam zapazio je njegova brzina i lakoća. Veselim se i tom doživljaju. "Bubba" je vrlo nalik Carmichaelu, ali ima i svoj, poseban stil!


Susret Evertsa i Carmichaela pred start prve utrke na svjetskom Kupu nacija prošle godine u
Erneeu
(Snimio: Simon Cudby)

MOTOKROS JE POSTAO DIO NAJKVALITETNIJEG MODERNOG SPORTSKOG SVIJETA !

* Preneseno iz eMotocross Magazina

Ista pitanja o svjetskom motokrosu njegovim čelnim ljudima, dr. Wolfgangu Srbu, predsjedniku FIM CMS i Giuseppeu Luongu, predsjedniku promotora Youth Streama

U prvom broju živog, elektronskog, internet izdanja eMotocross Magazina, objavljen je paralelni razgovor s dvojicom čelnih ljudi svjetskog motokrosa.
Kako dr. Wolfgang Srb, predsjednik FIM komisije za motokros (CMS) i Giuseppe Luongo, predsjednik promotora Youth Streama, ocjenjuju razvoj motokrosa, proteklu sezonu i očekivanja u novoj, te u budućnosti, prenosimo najvažnije izvatke...

* Što je motokros za vas?

Dr. Wolfgang Srb: Životna strast, velika akcija, vrhunsko uzbuđenje; jednom rječju sport koji dječake pretvara u muškarce!

Giuseppe Luongo: Motokros je moja strast, moj posao i moj san. Počeo sam se baviti motokrosom prateći svog prijatelja vozača, putujući na skuterima i spavajući u vrećama.

* FIM CMS u nekoliko riječi...

Dr. Wolfgang Srb: CMS kontrolira motokros i supermoto svjetsko prvenstvo; poštuju li se pravila FIM-e i jamči li se fair i korektno natjecanje, bez obzira tko i gdje priredbe organizira. Na svakoj priredbi naći ćete CMS žiri. Vrlo usko i uspješno surađujemo s promotorom Youth Streamom.

* Youth Stream u nekoliko riječi...

Giuseppe Luongo: Youth Stream je profesionalna kompanija s mnoštvom mladih ljudi predanih ideji i akciji! Godišnje organiziramo više od 50 raznih priredbi, s više od stotinu sati živih TV prijenosa, te pedesetak sati reportaža i highlightsa. Otprilike 400 milijuna ljudi tako prati naša natjecanja. To je, ukratko, Youth Stream!

* Što je Youth Stream za FIM?

Dr. Wolfgang Srb: Youth Stream je profesionalan i sposoban partner za promociju, marketing i TV praćenje naših natjecanja za svjetsko prvenstvo. Predsjednika Luonga poznajem dugo godina i jako ga cijenim. On je potpuno posvećen svom sportu i naporno radi kako bi postigao maksimalan uspjeh!

* Što je FIM za Youth Stream?

Giuseppe Luongo: FIM je upravljač, ali i kreator, donositelj pravila svjetskog prvenstva. Uravnotežava sve te odnose i trudi se postići fernesu između svih sudionika. U FIM-i su okupljeni ljudi koji znaju braniti interese motociklističkog sporta u svijetu!

* Kakva je bila sezona 2005?

Dr. Wolfgang Srb: Bez dvojbi, dugo će se pamtiti! MX1 & MX2 SP pokazalo se kao natjecanje na najvišoj razini. Bilo je puno utrka s najelitnijim vozačima, a to je donijelo mnogo uzbuđenja za gledatelje. MX3 prvenstvo svijeta opravdalo je očekivanja kao značajno natjecanje i za mlađe vozače, kao i za organizatore izvan MX1 & MX2 serije, koji žele imati respektabilne priredbe. Supermoto prvenstvo također je dalo vrijedne rezultate, kombinirajući najbolje iz ceste i krosa. Možemo očekivati još kvalitetnije priredbe ubuduće.

Giuseppe Luongo: Apsolutno fantastična! 2005 godina je bila prekretnica na bolje za svjetski motokros. Imali smo puno "utrka za sva vremena"! Gledatelja je bilo više nego ikad. TV je bila nazočna, čak i uživo, također više nego ikad i t.d...

* Što volite u ovom motokrosu?

Dr. Wolfgang Srb: Kao što sam več istaknuo; uzbuđenja i akcije. Mogu još dodati svoju potpunu životnu povezanost s tim sportom!

Giuseppe Luongo: Motokros je spektakularan sport, osobno ga uživam gledati i na televiziji. Htio bih ga uvijek vidjeti čistog, bez dopinga ili sličnih afera!

* Što ne volite u ovom motokrosu?

Dr. Wolfgang Srb: Nema ničeg što ne volim. Uživam u svakoj minuti koju provedem na svakom natjecanju.

Giuseppe Luongo: Ne volim činjenicu da ima onih koji bi htjeli zaustaviti napredak motokrosa, vratiti ga u blato i prašinu, bez ideja za razvoj. Hvala Bogu, velika večina daje podršku novom motokrosu!

* Što vas je impresioniralo prošle sezone?

Dr. Wolfgang Srb: Bila je to najbolja sezona koju sam ikad doživio. Imali smo puno velikih priredbi. Staze su bile besprijekorne. Gledatelja je bilo više nego ikad. Vrhunac svega bio je svjetski Kup nacija, u francuskom Erneeu!

Giuseppe Luongo: Motocross of Nations! Svjetski Kup nacija u Francuskoj pokazao je zaista da radimo dobro i da je motokros dio modernog svjetskog sporta.

* Tko vas je impresionirao u protekloj sezoni?

Dr. Wolfgang Srb: Ne bih volio nikog izdvajati, bilo bi nepravedno prema mnogima, ali ipak deveti naslov svjetskog prvaka Stefana Evertsa bio je poseban pothvat. Također me impresionirala reprezentacija SAD, na svjetskom Kupu nacija u Francuskoj, njihov profesionalizam, brzina, moć...! Napravili su veliku stvar za svoj sport i svoju zemlju!

Giuseppe Luongo: Ricky Carmichael zbog svoje brzine i profesionalnosti, Stefan Everts zbog kontinuiteta i svojih rekorda, a mladi Ben Townley zbog motiva i silnog htijenja koje je iskazao!

* Prokomentirajte FIM svjetsko prvenstvo u motokrosu na TV ekranima...

Dr. Wolfgang Srb: Svi organizatori napravili su sjajne stvari, dali su sve od sebe, ali izdvajam Sugo, za Grand Prix Japana, koji je bio najbolji u svakom pogledu. Televizija je vrlo važna za svaki sport, pa tako i motokros. Živimo u modernom društvu elektronskih medija. Naprosto morate biti na ekranima, uživo kad god je to moguće! U tom pogledu, Youth Stream je napravio jako puno!

Giuseppe Luongo: Televizija je nešto temeljno za motokros! Svi vjeruju da je njihov sport najbolji na svijetu, ali gledajući generalno, javnost je fokusirana na TV prijenose i može izabrati. Meni je to jasno još od prve organizacije jedne utrke u Italiji, kad sam imao tek 23 godine. Otad se silno trudim zainteresirati televiziju za što kvalitetnije prijenose naših natjecanja. Prednost dajem TV kućama koje jamče dobru kvalitetu prijenosa. I tu je ključ uspjeha!

* Vaš pogled u 2006. godinu...

Dr. Wolfgang Srb: Ne želim ispasti neskroman, ali zaista se nadam još kvalitetnojoj sezoni u 2006. godini. To neće biti lako ostvariti, ali svi ćemo se truditi u tom cilju!

Giuseppe Luongo: Bit će to sjajna sezona! Povratak Seba Tortellija u MX1 konkurenciju, te dolazak mnoštva mladih zvijezda u MX2, donijet će velika uzbuđenja. FIM MX1 & MX2 SP bit će praćen u cijeloj Europi (EUROSPORT 2, VRT, AB Moteurs, SportItalia), te Aziji i Oceaniji, odnosno u više od 100 zemalja. Sjeverna Afrika i Južna Amerika imat će mnoštvo highlightsa. U motokros dolaze novi, sve kvalitetniji sponzori. Svi su, dakle, uvjeti za jednu još uspješniju sezonu


Dr. Wolfgang Srb i Giuseppe Luongo na, po mnogima
najuspješnijoj Grand Prix priredbi protekle sezone, u
japanskom Sugou

STEFAN EVERTS ŽELI OTIĆI KAO POBJEDNIK

Razgovor s devetorostrukim svjetskim prvakom uoči njegove posljednje sezone, nakon duge i bogate karijere


Veliki šampion - Stefan Everts

Stefan Everts je u ovom trenutku sportaš koji svakako pobuđuje veliko i zasluženo zanimanje svjetske javnosti. U Europi naročito.
Devetorostruki svjetski motokros šampion ulazi u svoju posljednju sezonu, nakon duge i bogate karijere. Mnogi s pravom tvrde kako će njegov odlazak zauvijek promijeniti taj sport. Odlazi kralj, a motokros treba tražiti novog velikog šampiona u budućnosti. No, Evertsa zaista neće biti lako zamijeniti. Stefan je porušio sve Grand Prix rekorde!
Prenosimo  vam ulomke iz velikog intervjua kojeg je s Evertsom obavio vodeći svjetski motokros novinar, ugledni član IMPA, Geoff Meyer.

* Koliko Vam znači eventualni deseti naslov prvaka svijeta?

* Ako ga ne osvojim, neće bitno promijeniti moje mjesto u povijesti motokrosa, Ako uspijem, bit će to vijest, a ako ne - bit će još veća vijest, jer tad će magazini donijeti naslove u stilu "Legenda je potučena" i sl. Baš zbog toga imam motiv više, jer mi to zaista ne bi bilo drago. Kao sportaš, ne želim nikom pružiti šansu. Htio bi se povući kao najbolji, slično kao što su to uradili moji slavni prethodnici i zemljaci Georges Jobe ili Eric Geboers. Volio bih u povijesti otići izravno s pobjedničkog postolja!... Vidite, odlazak mog prijatelja Smetsa ne ide baš po najljepšem scenariju, ali i to je dio našeg sporta. Takva sudbina može zadesiti i mene ove godine.

* Tko Vam je bio neugodniji rival na stazi, Sebastien Tortelli ili Greg Albertyn?

Rekao bih Tortelli, kad se sjetim njegovih vožnji po strminama Foxhilla! Mislim da smo bili dosta izjednačeni. Protiv Albertyna, ja nisam imao najbolje startove. Bile su to godine 1993. i 1994., kad sam još bio dosta neiskusan, pa je Alby bio u velikoj prednosti. S Tortellijem, 1997. i 1998., bio sam jači, iskusniji i zreliji!

* Prošle godine bilo je puno padova u Grand Prix seriji u prvih 200 metara, nakon startova. Kakvi su osjećaji u takvim trenucima i što o tom mislite?

* Motor je vrlo važan na samom startu. Najnoviji modeli, posebno će u slijedećoj sezoni biti presudni. Moje su reakcije na startovima, koliko se sjećam, bile vrlo kvalitetne, ali sam često gubio pozicije u prvih stotinjak metara. Ben Townley je tu bio posebno jak. Sjetite se njegove "kuglane" na Matchamps Parku u Engleskoj. Ja sam očajno startao, primjerice, u češkom Loketu, kad sam pao. U tom segmentu utrke pogreške su najčešće.

* Ima li najmanje šanse za Vaš angažman u SAD, a prije odlaska sa scene!?

* Nisam više zainteresiran za Ameriku. Kad sam ja htio pratiti karijeru jednog Joela Roberta, na primjer, tad Amerika nije bila zainteresirana za mene. Kasnije, nakon Grand Prix utrke 1999. u Budds Creeku, posljednje održane u SAD, Roger De Coster me pitao jesam li zainteresiran doći u njegov American Suzuki Team. Ponuda je bila dobra, isključivo za AMA motokros Nationals. No, tad sam bio rekonvalescent nakon ozljede, pa iako je De Coster bio impresioniran mojom vožnjom, poslušao sam savjet mog tadašnjeg menadžera Granta i nisam prihvatio. Nimalo ne žalim zbog tog.

* Jeste li zadovoljni svojim statusom u Yamahi? Niste li namjeravali promijeniti momčad u 2006. godini?

* Michele Rinaldi i Sylvain Geboers imaju najkvalitetnije momčadi. Rinaldi Yamaha i Geboers Suzuki su uzorno organizirani. No, Rinaldi je u prednosti zbog odličnih uvjeta testiranja i svega drugog. Razgovarao sam sa Sylvainom Geboersom za 2006., čak još o tome diskutiramo, ali sam definitivno odlučio ostati u Yamahi, koja mi je svojevremeno pružila šansu kad sam bio ozlijeđen i "otpisan" od svih! Odgovara mi novi model Yamahe za 2006. godinu! Osobno sam sretan što ostajem kod Rinaldija.

* Opišite nam malo svoje početke na svjetskoj sceni...

* Imao sam 16 godina. Osvojio sam belgijsko juniorsko prvenstvo. Upravo mi je Sylvain Geboers organizirao dva motocikla, a on je u to vrijeme, zajedno s Giuseppeom Luongom, pravio jaku momčad. Zvijezde su bile Belgijac Dave Strijbos i Amerikanac Pedro Trogter. Ja sam bio treći u momčadi. Nisam dobio tvornički stroj, već komercijalni. Luongo je tražio da sjedište ekipe bude u Monte Carlu, gdje sam ja, kao mladi dečko, bio impresioniran svim tim sjajem i prekrasnim curama na pobjedničkim postoljima...

* Koji Vas je vozač najviše impresionirao?

* Joel Smets - The Legend! On je imao tako silno samopuzdanje, činio se nepobjediv. A ja baš od njega nisam volio gubiti. Upravo sam njega dobio na GP Španjolske, kad sam se vratio na scenu u 500, nakon moje teške ozljede!

* Je li ta pobjeda Vaš najznačajniji pothvat?

* Bila je to velika pobjeda i po stručnjacima jedna od najvećih utrka. Priznajem, imao sam dosta i sreće, jer je Joel pogrešio na stazi. Moj najveći uspjeh ipak je trostruki trijumf u jednom danu, u Erneeu 2003. godine. Dobio sam utrke u svim kategorijama: 125 je bilo zagrijavanje, u 250 sam silno zapeo, dok u 500, iako vrlo umoran, nisam posustao, jer je motiv bio iznimno jak!

* Kad ste se odlučili definitvno povući?

* Tijekom prošle sezone. Navršio sam 33 godine. Vjerujem da mogu osvojiti još jedan naslov, ali  34 godine smatram limitom u vrhunskom sportu kakav je motokros!

* Što ćete raditi nakon prestanka aktivne karijere?

* Želim pronaći jednog iznimnog mladog talenta, s kojim bih krenuo početka do svjetskog vrha. Želim prenijeti sve svoje znanje i iskustvo i drugim darovitim vozačima. Mnogo takvih vidio sam u školi motokrosa koju vodi moj otac Harry, a koji trebaju tehničku i taktičku poduku, ali i financijsku i logističku potporu.

* Čuli ste puno priča o tome što čine vozači kalibra Valentina Rossija i Rickyja Carmichaela. Što mislite o njima?

* Zadovoljan sam s onim što ja činim. Ako gledate nekog kao što su Rossi ili Carmichael, onda sam ja "kikiriki" za njih, ali ipak sam sretan zbog onog što sam u karijeri ostvario!


Predsjednik Mesić daje izjavu uredniku Jaskanskog TV-tjednika Ivici Krčeliću

U izjavi uredniku Jaskanskog TV-tjednika Ivici Krčeliću, nakon primanja izaslanstva Organizacijskog odbora Kupa nacija Europe u motokrosu na Mladini, predsjednik Republike Hrvatske i počasni pokrovitelj te prirebe Stjepan Mesić rekao je:
- Uvijek sam volio ići u Jastrebarsko ili Svetu Janu, gdje sam bio čest gost, pa ću rado ponovno doći! Veseli me sve učinjeno za razvoj tog kraja, posebice u proizvodnji mineralnih voda. Dogovorili smo posjet županiji, pa ću obići i te dvije nove tvornice, što mnogi u Europi nemaju. Uskoro će, naime, voda biti važnija od nafte!
Ja volim "oktanske" sportove i rado ih gledam. Nekad sam vozio moped, sad baš nisam u prilici za to, ali ću s veseljem doći na Mladinu otvoriti i gledati Kup nacija Europe u motokrosu!


Predsjednik Mesić u ugodnom razgovoru s izaslanstvom Organizacijskog odbora Kupa nacija u motokrosu

IVICA LAFTER: "OPTUŽBE BEZ POKRIĆA I SAMOREKLAMA ĐUROVIĆA"!


Ivica Lafter odbacuje neargumentirane
objede Nenada Đurovića

• Gospodine Lafter, optužbe koje je protiv Vas, kao bivšeg glavnog tajnika HMS-a izrekao aktualni, profesionalni glavni tajnik Nenad Đurović, zaslužuju odgovor kojeg Vam, barem po dobrom novinarskom običaju, nisu omogučili u tom razgovoru s funkcionerima HMS-a za reviju MOTO PULS!

LAFTER: Točno je! Taj tekst je pun samoreklamerskih tirada Nenada Đurovića, a nema ni jednog argumenta ni činjenice, kojim bi opravdao svoje objede na moj račun! Bilo bi zanimljivije vidjeti može li taj čovjek opravdati besramno visoku plaću od sedam tisuća kuna netto, koju crpi od glavnog sponzora HMS-a, INA-Industrije nafte, makar jednim sponzorskim prilogom kojeg je osobno donio u Savez! Đurović optužuje mene za neadekvatni radni angažman i financijske malverzacije, pri čemu se stalno skriva iza autoriteta predsjednika HMS-a Pavića, a cijela ta hajka na mene od novih čelnika Saveza, koji sami za sebe govore kako "okreću novu stranicu povijesti" (!?), počela je kad sam se usprotivio izvanplanski udvostručenim troškoviuma prezentacije HMS-a, svojevremeno na AUTO MOTO SHOWU na Zagrebačkom velesajmu. Taj nastup je upravo Đurović podredio interesima svoje privatne tvrtke ĐURO SPORT!

• U nadnaslovu tog intervjua spominje se ekskluzivno otkrivanje "malverzacija koje su se dešavale prošlih godina", a od čega u tekstu nema ni "M"?

LAFTER: Đurović najavljuje nekakve fantomske, buduće revizije! Taj samoreklamer zapravo je u HMS-u najviše isforsirao supermoto disciplinu, u svom najužem interesu, a na uštrb svih ostalih, ponajviše najmasovnijeg, najuspješnijeg i najtrofejnijeg hrvatskog motociklističkog sporta - motokrosa! Pri tom ima neskrivenu podršku predsjednika Pavića, čovjeka kojeg je glavni sponzor INA postavio na tu funkciju, a on sebi dozvoljava ignoriranje najvećih motokros priredbi ove godine u Hrvatskoj, utrku EP Open na Mladini i utrku EP 125 za juniore u Zaboku! Što se tiče supermoto discipline, ne smije se zaboraviti da je ona uvrštena u sportove pod okriljem našeg Saveza dok sam ja još bio tajnik!

• Puno je primjedbi na ustroj kojeg je u HMS uvelo novo čelništvo!?

LAFTER: Najviše prigovara večina motokros klubova! U Savezu su izjednačili Upravni odbor i Sportski odbor, jer više od dvije trećine istih ljudi sjede u oba tijela (!?). To ne samo da je protiv zdrave pameti, već i protiv, na Skupštini HMS-a proklamirane politike, da sport vode sportaši, a da u Upravnom odboru sjede ljudi koji će pribavljati financijska sredstva! Kako bi "kupili" glasove za sebe na Godišnjoj Skupštini Saveza, predsjednik Pavić, tajnik Đurović i njihovi suradnici, podijelili su klubovima, što je protivno načinu djelovanja bilo kojeg nacionalnog sportskog saveza, izravno novčani prilog!
Statut HMS-a, kojeg u intevjuu spominje Krešimir Erdec, direktor cestovnih utrka, a optužujući mene, zapravo nije ovjeren zato što ga predsjednik Pavić, iz samo njemu poznatih razloga, nije htio potpisati. Taj čovjek je od početka odbijao naći vremena za kontakte i suradnju samnom! Moju smjenu inicirali su i proveli na nedemokratski način, bez rasprave, pa čak i na Skupštini, o promjeni koncepcije djelovanja Saveza! Znali su da ja ne želim mjesto profesionalnog tajnika, ali su ipak, "za svaki slučaj", javni natječaj proveli za vrijeme mog jednomjesečnog izbivanja iz zemlje! Đurović je pri tom, sebi čak dopustio glasovanje za samoga sebe!
Također bez demokratske procedure, čelništvo Saveza prekršilo je važeći Statut, postavljanjem direktora sportskih disciplina umjesto komisija. Motokros klubovi zbog toga traže zaštitu struke, jer je taj čin proveden bez konzultacija i protiv njihove volje! Posljedica je, kao što vidimo, prigovor na (ne)regularnost ovogodišnjeg motokros i superkros prvenstva Hrvatske i traženje izvanredne Skupštine, uz ponovno iskazivanje nepovjerenja predsjedniku i Upravnom odboru Saveza!

• Luka Brajdić Vam spočitava nekažnjavanje Gorana Goričkog zbog tjelesnog napada na njega!?

LAFTER: Osobno mi je žao zbog tog nemilog incidenta i sudbine Luke Brajdića, sadašnjeg direktora superkrosa. On mene optužuje za "zataškavanje tog slučaja" iz "osobnih interesa". No, nije istina, kako on tvrdi, da nije provedena kazna Goričkog. On je suspendiran šest mjeseci u domaćem natjecanju, što se međutim nije odnosilo na međunarodne nastupe. To je, kao što je poznato, uobičajeno i u svim drugim sportovima, pod ingerencijom međunarodnih asocijacija! Sasvim je subjektivno, međutim, koliko je netko zadovoljan visinom izrečene sankcije, što zavisi od ljudi kojima je taj slučaj povjeren. Brajdić, uostalom, vodi privatni sudski spor protiv Goričkog i to je njegovo potpuno građansko pravo!

• MOTO PULS u komentaru konstatira kako je u HMS-u bio na snazi "sustav u kojem nitko nizašto ne odgovara", a da su komisije, koje su bile zadužene za sportove, bile "socijalistički" način rada. Kako to komentirate?

LAFTER: To je naprosto smiješno! Bilo bi uputno postaviti pitanje aktualnom dopredsjedniku, članu Upravnog odbora i predsjedniku Sportskog odbora HMS-a, Igoru Eškinji, kako to zapravo krovna tijela svjetskog i europskog motociklizma, FIM i UEM, rade na socijalistički način!? Eškinja je, naime, uvaženi predsjednik KOMISIJE UEM (Europske motociklističke unije, pr. a.) za cestovne moto utrke!
Ja ne želim, pri tom, negirati razne prigovore, kojih je zaista bilo, na način i uspješnost rada naših komisija, prvenstveno one za motokros i superkros, ali smatram kako je sve potrebno rješavati poštujući Statut i pravilnike, te demokratsku proceduru!

ZVONIMIR ZMAIĆ